Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požari

Gori u Smokvici na Korčuli, teški teren i vjetar otežavaju gašenje

požar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.07.2015.
u 14:15

Tri požara koja su jučer poslijepodne buknula u okolici Splita su lokalizirana

Osim u Grčkoj, požari haraju i Hrvatskom. Od noćas gori u Smokvici na Korčuli, a nepristupačni teren i vjetar otežavaju gašenje. Vatrogascima u pomoć stižu i tri kanadera. Vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kaže kako je riječ o teškom terenu na kojem je već bilo problema, piše HRTNakon cjelonočnog gašenja u koje je bilo uključeno desetak vatrogasnih jedinica, kao i četiri protupožarna zrakoplova tipa kanader, požar nije lokaliziran ali je pod kontrolom.

'Trenutno nema vjetra, stoga se nadamo da će požar uskoro biti lokaliziran', rekao nam je Marko Milat za Dnevnik.hr, dozapovijednik DVD-a Blato koji se na požarištu nalazi od izbijanja požara.

Na terenu se nalaze 3 kanadera koji gase požar u Smokvici doznajemo od pukovnika 93. zrakoplovne baze Zemunik Marinka Karačića.

Tri požara koja su jučer poslijepodne buknula u okolici Splita su lokalizirana. U Labinskim Dragama izgorjelo je 50 hektara niskog raslinja, a iako su vatru gasila i tri kanadera i helikopter, vatrogasci su i dalje na terenu i saniraju rubne djelove požarišta. 

U  Prugovu također još traje sanacija nakon što je vatra progutala travu i nisko raslinje na 20-ak hektara, a ugašen je požar u Gornjim Rupotinama kod Solina gdje je izgorio oko jedan hektar borove šume.

>> Veliki požar u Kaštel Kambelovcu ugašen

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije