Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

'Prije proglašenja gospodarskog pojasa provesti potrebne radnje da bi sve bilo potpuno u interesu RH'

Gordan Jandroković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
20.09.2016.
u 11:30

Pregovori su vrlo nježna i plaha biljka, kao srna. Neki čudan zvuk ih može malo uznemiriti, rekao je Šeks.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u utorak kako su se s Mostom usuglasili da se ide prema proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa, ali i da se prije toga provedu potrebne radnje kako bi sve bilo potpuno u interesu Hrvatske.

"O proglašenju gospodarskog pojasa s Mostom se razgovara i to je delikatno pitanje. Upoznali smo kolege iz Mosta, s obzirom na veliko iskustvo koje s tim imamo iz vanjske politike, o potrebnim koracima i mogućim problemima ako se nepripremljeno donese takva odluka. Suglasili smo se da idemo u smjeru prema proglašenju gospodarskog pojasa, ali i da prije toga provedemo sve potrebne radnje kako bi to bilo potpuno u interesu Hrvatske", rekao je Jandroković za HTV ispred središnjice HDZ-a na pitanje je li proglašenje gospodarskog pojasa jedna od točaka o kojoj su s Mostom potrebne dodatne konzultacije.

Na pitanje kako komentira zahtjev Mosta za smanjenjem pristojbe za HRT, a što bi dovelo do smanjenja broja radnih mjesta ali i, primjerice, smanjenja sredstava namijenjenih Hrvatskom audiovizualnom centru ili lokalnim radiopostajama, odgovorio je da su svjesni svih prednosti i nedostataka tog zahtjeva Mosta podsjetivši i da je HDZ u svom predizbornom programu naveo potrebu korekciju pretplate za HRT.

"Svjesni smo da postoje određene zamke u tom prijedlogu. No, svi znamo i da HRT mora proći proces restrukturiranja i da treba pronaći način kako će ta kuća obavljati svoju dužnost javne televizije, ali istodobno i racionalno poslovati. Vodimo računa o tome da rješenje koje će biti konačno ne ugrozi zadaću HRT-a, a to je javna televizija. Ali i da racionalno posluje, kao i ostale javne ustanove", rekao je Jandroković. 

Naglasio je da su jučer s Mostom postigli visoku suglasnost oko nekoliko točaka, dok se oko nekih stvari još razgovara. Dodao je i da su razgovori protekli u izvrsnom ozračju, ne želeći iznositi detalje. 

Doajen HDZ-a Vladimir Šeks na upit novinara nije želio komentirati pregovore kazavši kako je sada vrlo osjetljivo pregovaračko razdoblje i treba ostati u miru da se bilo što ne poremeti.

"Pregovori su vrlo nježna i plaha biljka, kao srna. Neki čudan zvuk ih može malo uznemiriti", rekao je Šeks.

Komentara 24

Avatar punkufer
punkufer
12:31 20.09.2016.

To treba proglasiti u maksimalnom mogućem obliku, i to pod hitno. Sramota je da to još nije učinjeno.

LU
lunar777
12:14 20.09.2016.

Jel to onaj Sanaderov peško Jandroković kojeg po Wikileaks-u ameri hvale kako je izolirao hercegbosanske Hrvate?

ST
stefj
13:13 20.09.2016.

Most mi se u ovim pregovorima čini poput nekad Milanovića i SDPa - galama mi dobro dođe, a ionako ne ide iz mog džepa... Gospodarski pojas treba jako paziti kako i kada proglasiti, a još gora stvar je ovršni zakon i otpis dugova. Ako se postavi ovršni zakon kako to Most populistički želi (opet retrogradno kao i SDP), te potpuni otpis dugova, ne gine nam krah. Već ovako se ne možemo zadužiti kod banaka, već se zadužujemo kod fondova, ako ovo prođe, tek onda će sve otići k vragu. Ode nam sva ušteđevina, financijsko poslovanje i sve ostalo... Opet se postavlja sve naopako, opet se štiti dužnik, a oštećuje vjerovnik. To može završiti samo tako da svi mi zajedno vraćamo dugove, nikako drugačije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije