Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučno 'ne'

Goranski HNS-ovci protiv Zakona o regionalnom razvoju

Gorski kotar
Goran Kovačić/Pixsell
11.11.2014.
u 16:39

Prijedlog novog Zakona o regionalnom razvoju drže neprihvatljivim za Gorane, jer prema predloženo zakonu Gorski kotar spada u razvijena područja što, napominju, nije točno.

Ako centralna vlast želi ukinuti pojedine lokalne samouprave onda je ovo definitivno krivi način. Mi Gorani imamo pravo na život kao i svi ostali sugrađani lijepe naše što nam je definirano Ustavom RH, poručili su danas iz delničkog HNS-a kritizirajući tako novi prijedlog Zakona o regionalnom razvoju i najavljeno ukidanje zakonskih pogodnosti brdsko-planinskog statusa.

HNS je pokrenuo potpisivanje peticije u Klani i u Vinodolskoj općini te u potpunosti podržava potpisivanje peticije na području cijelog Gorskog kotara.Pozivamo sve svoje članove i sve mještane Gorskog kotara da se pridruže potpisivanju peticije, a HNS će organizatoru staviti na raspolaganje svoju infrastrukturu kako bi peticiju potpisalo što veći broja građana, poručio je danas Goran Rački, predsjednik delničkog HNS u ime primorsko-goranskog HNS-a. Nadaju se, kazao je Rački, da će svi saborski zastupnici, pogotovo oni iz 7. i 8. izborne jedinice, odlučno reći ne ovom zakonu barem dok se ne nađe adekvatna zamjena za Zakon o brdsko planinskom području.

Prijedlog novog Zakona o regionalnom razvoju drže neprihvatljivim za Gorane, jer prema predloženo zakonu Gorski kotar spada u razvijena područja što, napominju, nije točno. Troškovi života u  Gorskom kotaru nisu isti kao u drugim područjima Hrvatske, led i snijeg znatno skraćuju vijek trajanja infrastrukture, zbog čega su nam potrebna dodatna sredstva da bi mogli barem djelomično bili u korak s drugim krajevima lijepe naše, poručio je Rački.

>>HDZ-ovac pohvalio i podržao SDP-ov zakon!

>>Pomoć će dobivati novih 100 mjesta, od kojih je čak 98 na sjeveru Hrvatske

>>'Ministar Bauk krši Ustav predlažući novi Zakon o lokalnoj samoupravi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije