Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija za Afriku

Gorana i Filip sa starom Renault "četvorkom" preći će 5000 km

\'30.08.2011., Moscenica - Renault4,proizveden 1989.godine, jos mora proci kroz ruke auti-mehanicafra prije nego se njime Gorana Oreskovic(lijevo) i Sendy Glavan upute na rally od Francuske do Maroka.
Nikola Čutuk/PIXSELL
20.10.2011.
u 13:51

Sudionici francuske humanitarne pomoći kupuju udžbenike koje će predati marokanskim školarcima

Na dalek put u Maroko, sa svojim Renaultom 4 u veljači uputit će se 24-godišnja Siščanka Gorana Orešković i njen prijatelj Filip Babić. S autom iz 1988. godine preći će pet tisuća kilometara kako bi sudjelovali u humanitarnoj akciji 4L Trophy. Francuzi ovaj projekt organiziraju od 1997., a sudionici kupuju udžbenike te ih svojim automobilima voze na odredište, Marakeš, gdje ih dijele afričkim školarcima. Ove godine među 1000 "četvorki" naći će se i jedna sisačkih registracija, ujedno i jedina iz Hrvatske.

– Cijeli život sam u Renaultu 4. Kad sam se rodila strpali su me u njega i od onda nisam izašla - kroz smijeh govori mlada Siščanka. Osim ljubavi prema automobilu, svidio joj se i pustolovno humanitarni karakter akcije.

– Drago mi je da se ide po principu da sam djetetu daš knjigu u ruke, a ne da uplatiš za akciju pa se pitaš gdje su tvoji novci završili - smatra Gorana. Svog je limenog ljubimca dobila na poklon od roditelja.

- Roditelji su mi kupili auto za 1500 kuna. Morali smo još nešto sami uložiti da ga sredimo, ali sve u svemu dobro smo prošli. Prijašnji vlasnik slabo se vozio, ali sad ćemo sve nadoknaditi - kaže Gorana. Put će trajati 20 dana, a Filip, inače kamerman na televiziji, i Gorana sve će zabilježiti i pretvoriti u dokumentarni film. Da bi uopće mogli sudjelovati u nagradnoj igri potrebno je platiti nemalu kotizaciju od 3000 eura, a Gorana procjenjuje da će za cijeli pothvat biti potrebno 7000 eura. Stoga rade akcije za prikupljanje novca za put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije