Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro natječaj

Goran Rotim odlazi s mjesta ravnatelja Programa HRT-a

Goran Rotim
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.01.2014.
u 12:32

Do izbora novog ravnatelja Programa, vršiteljica dužnosti bit će ravnateljica Produkcije Marija Nemčić, priopćili su s HRT-a.

– Goran Rotim odlazi s mjesta ravnatelja Programa HRT-a na mjesto Urednika medijskih sadržaja u IMS-u, a do izbora novog ravnatelja Programa, vršiteljica dužnosti bit će ravnateljica Produkcije Marija Nemčić – priopćili su s HRT-a.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na zahtjev Glavnog ravnatelja HRT-a, Goran Rotim stavio je na raspolaganje mandat ravnatelja Programa te sa sutrašnjim danom preuzima dužnost Urednika medijskih sadržaja u Informativnom medijskom servisu HRT-a. Najvažniji i najzahtjevniji zadaci HRT-a u 2014. godini su intenziviranje aktivnosti restrukturiranja te stvaranje snažnog Informativnog medijskog servisa. Rotimovo dugogodišnje novinarsko i uredničko iskustvo bit će iznimno važno za reafirmaciju HRT-a na tom području.

Uspostavljanje integriranog IMS-a i podizanje kvalitete informativnih programskih sadržaja od presudnog su značaja za novu strategiju i razvoj HRT-a. 

„Glavnom ravnatelju i svim kolegicama i kolegama zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji. Zajedničkim smo zalaganjem ostvarili prve zamjetne rezultate u programima HRT-a. Spreman sam za nove radne zadaće na HRT-u u integriranom Informativnom medijskom servisu", izjavio je Goran Rotim.  

Budući da PJ Program u sljedećem razdoblju očekuju intenzivne aktivnosti, HRT će uskoro raspisati natječaj za novog ravnatelja Programa.

U prijelaznom razdoblju, poslove i zadatke ravnatelja programa obavljat će Marija Nemčić, ravnateljica Produkcije HRT-a.

O smjeni Gorana Rotima na Twitteru se oglasio i Zoran Šprajc:

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
12:45 02.01.2014.

Hm, to je onaj lik koji se radosno pripremio za optužujuću presudu Gotovini i Markaču, pa u skladu s tim pozvao žgadiju u studio? Kad ono za njih neugodno iznenađenje......

ST
stefj
12:56 02.01.2014.

Nije bio dovoljno aktivan u preodgoju nacije, sad će doći još podobniji od njega podobnog...

KR
KroničarHr
13:09 02.01.2014.

Ja nisam nikada vidio netalentiranijega voditelja od ovoga Rotima. Ne vjerujem da sudionici razgovora jedan na jedan s njim pred kamerama nisu često pomislili da su u policiji na saslušanju, koliko zbog pitanja, načina vođenja razgovora još više zbog neverbalne komunikacije i prije svega izraza lica. Očito je Radmanu u vrlo bitnoj političkoj godini za njegove poslodavce potreban istražitelj umjesto urednika na ključnom filteru informativnih medijskih sadržaja, pa smo po svemu umjesto lijenoga i posve nesposobnoga Šprajca dobili isljednika koji će u duhu iznesenom u kolumni gospodina Ivankovića neki dan u Večernjaku, držati potpunu kontrolu nad planiranjem, izvršavanjem i emitiranjem informativno-političkoga programa HTV-a. Tako da ovu "smjenu" ne treba shvatiti kao smjenu ili nezadovoljstvo ponašanjem "vojnika" Rotima, nego - suprotno! Uzdanica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije