Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA UPRAVLJANJA

Marić: Imenovanje v.d. glavnog ravnatelja HRT-a je prioritet

odbor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
18.10.2016.
u 11:56

"Nedvojbeno je da je na HRT-u kriza upravljanja i da je to posljedica loših zakonskih propisa, Zakona o HRT-u koji sigurno treba mijenjati", rekao je Marić novinarima nakon Odbora

Predsjednik saborskog Odbora za informiranje i medije Goran Marić (HDZ) istaknuo je danas kako je imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a saborski prioritet, najavivši kako će se Sabor time baviti nakon što potvrdi novu hrvatsku Vladu.

Marić je to rekao na sjednici Odbora, poslije upozorenja HNS-ova Gorana Beusa Richembergha da je HRT ostao bez "prvog čovjeka" nakon što je početkom listopada Siniši Kovačiću istekao produljeni mandat v.d. glavnog ravnatelja.

"Situacija na HRT-u je u svojevrsnom limbu, ozbiljna", rekao je HNS-ov zastupnik, predlažući da se čim prije krene s utvrđivanjem prijedloga imenovanja v.d. glavnog ravnatelja HRT-a, odnosno "ako je moguće već ovaj tjedan".

"Nedvojbeno je da je na HRT-u kriza upravljanja i da je to posljedica loših zakonskih propisa, Zakona o HRT-u koji sigurno treba mijenjati", rekao je Marić novinarima nakon Odbora, koji je dao 'zeleno svjetlo' Mostovim dopunama Zakona o HRT-u, po kojima bi HRT sam vodio postupke ovrhe zbog neplaćene tv pristojbe, za što građani sada odvjetničkim društvima i javnim bilježnicima godišnje isplate milijunske iznose.

Marić je suglasan s ocjenama da se u primjeni Zakona o HRT-u pokazalo niz nelogičnosti i neracionalnosti, te da stoga treba pristupiti njegovoj cjelovitoj izmjeni. "Mislim da bi zbog svih okolnosti koje su nastale na HRT-u i posljedica koje iz njih mogu proizići, sljedeći tjedan trebali predložiti imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a", rekao je Marić.

>> Ovo je pet zakonskih prijedloga koje su HDZ i Most uputili u proceduru, a odnose se na Mostova predizborna 'jamstva'

Komentara 6

KA
KaNiDora
12:00 18.10.2016.

Siniša Kovačić - daleko najbolji prijedlog Most gura onog teologa Raguža

DU
Deleted user
14:05 18.10.2016.

Kaj se tiče HRT-a, tu nema sreće. Svejedno je tko će biti postavljen za ravnatelja - ili Skuliber Štef iz Špičkovine, ili Nimac Jere iz Muća Donjega - dok se HRT ne očisti i ne ispere od ljevičarskoga političkoga ii petokolonaškog taloga te od neoliberalnoga svjetonazorskog blata.

OK
okus
12:41 18.10.2016.

Ma naravno, Vas podobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije