Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Kotur, šef splitskog SDP-a

Kolege su me napale lažima i to je naštetilo SDP-u

Goran Kotur
07.12.2017.
u 19:28

Goran Kotur, predsjednik splitskog SDP-a radi u Lučkoj upravi kao voditelj razvoja projekata, međunarodne suradnje i zaštite okoliša

Goran Kotur novi je predsjednik splitskog SDP-a. Radi u Lučkoj upravi kao voditelj razvoja projekata, međunarodne suradnje i zaštite okoliša. Diplomirao je modernu povijest, međunarodne odnose i primijenjeni europski studij u Velikoj Britaniji. Politikom se počeo baviti kao student u Laburističkom studentskom klubu Sveučilišta u Oxfordu, a u SDP-u je od 2003. godine. Na prošlim unutarstranačkim izborima, nakon što je ogranak raspustio Zoran Milanović, tijesno ga je pobijedio Darko Parić. Ogranak je ponovno raspušten pod Bernardićem, nakon katastrofalnog poraza na prošlim izborima. Kotur je prošlog vikenda osvojio povjerenje splitskih SDP-ovaca. Ogranak koji preuzima doslovno je na koljenima, s najgorim rezultatom na gradskim izborima u svojoj povijesti. Koliko članova toliko frakcija, govori se za splitski SDP. Nakon pobjede, Kotur je izjavio da želi vratiti SDP na čelo Splita.

Splitski je SDP dva puta raspuštan, s prepolovljenim članstvom, sa samo tri vijećnika u Gradu. Kako ćete mu vratiti ugled i značaj?

Ključni elementi povratka povjerenja građana u splitski SDP su jasan stav o svim svjetonazorskim i životnim pitanjima, te kvalitetan rad na terenu. Povjerenje nismo izgubili preko noći i nećemo ga odmah ni vratiti, ali sam siguran da će se rezultati vidjeti na kotarskim izborima za pola godine.

Stranački izbori protekli su u znaku optužbi za nasilje koje ste navodno vi počinili nad stranačkom kolegicom Katjom Glamuzinom. Vama to nije naštetilo, a je li SDP-u?

Žao mi je što je dio kolega u kampanji protiv mene posegnuo za lažima. Te niske metode naštetile su SDP-u. Drago mi je da su kolegice i kolege prepoznali o kakvim se lažima radi i dali mi podršku.

>> Plan SDP-a za ostanak mladih

Goran Kotur
1/14

Je li točno da je stranačko vodstvo preferiralo vašeg protukandidata Ivana Čizmića?

Meni je bitno što misle članice i članovi SDP-a u Splitu.

Kakvi su vaši odnosi s Bernardićem?

Poštujem ga kao predsjednika SDP-a, kao što sam poštovao i njegove prethodnike Ivicu Račana i Zorana Milanovića.

Hoćete li uspjeti stati na kraj podjelama u splitskom SDP-u?

Vjerujem u jedinstvo koje se može ostvariti zajedničkim radom.

Arsen Bauk izjavio je kako je početak kraja splitskog SDP-a bio 10. 4. 2015. kada je Baldasar poslao vijenac na spomenik HOS-u. Slažete li se s tim?

Takvo odstupanje od antifašističkih vrijednosti potpuno je pogrešno i nikad se više neće ponoviti.

Koliko vam je naštetio Baldasar?

Loša gradska vlast predvođena bivšim gradonačelnikom i nedovoljno jasno distanciranje od te vlasti kad smo postali oporba nanijeli su nam golemu štetu.

Kako planirate pobuditi entuzijazam u stranci?

Kvalitetnim i redovitim radom u gradskoj organizaciji i u kotarskim ograncima. Tijekom kampanje vidio sam da su naši ljudi željni rada, i to me ohrabruje.

Velik dio vašeg biračkog tijela okrenuo se stranci Pametno. Kako ćete ih vratiti?

Puno više nego dosad bavit ćemo se životnim pitanjima. Imat ćemo stav o svim pitanjima i kao aktivna oporba nuditi rješenja.

Mislite li da Bernardić dobro vodi SDP na državnoj razini?

Mislim da državno rukovodstvo na čelu s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem radi najbolje što može da pripremi stranku za pobjedu na izborima. SDP Split sigurno će dati velik doprinos pobjedi SDP-a na državnoj razini. Dobar rezultat u Splitu bit će jasna poruka da se SDP može vratiti i tamo gdje je zbog pogrešnih poteza dotaknuo dno.

Komentara 2

BE
beitsche
20:20 07.12.2017.

Zamisli to.kolega ti cisti dimnjak .

PO
pozornik66
19:54 07.12.2017.

Radna pozicija izmišljena za uhljebe i neradnike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije