Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Goran Bregović rasplesao prepune splitske Prokurative

bregović (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
23.07.2011.
u 13:46

Nakon 21 godinu frontmen legendarnog Bijelog dugmeta sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sprovode održao je koncert u Splitu

Goran Bregović i Orkestar za vjenčanja i sprovode razdrmali su Prokurative u petak uvečer gdje je legendarni frontmen Bijelog dugmeta održao prvi splitski koncert nakon 21 godine izbivanja. Odjeven u srebrno odijelo, s besprijekornom frizurom i kojom borom više na licu, dva je sata Brega Splićane i njihove goste držao na nogama. Cupkalo se sve u šesnaest uz novi zvuk poznatih hitova pa je "sjedeći" koncert nakon prvih taktova vrlo brzo postao "plešući".

Koncert je otvorila klapa Kambi obradom "Sve će to o mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš", a potom je Brega s orkestrom zaprašio s Đurđevdanom, Mesečinom, Na zadnjem sjedištu moga auta, Hajdemo u planine. Orio se Prokurativama Gas, gas, a na  oproštajnoj Bella ciao samo su rijetki odolili ritmu i ostali sjediti. Među oduševljenom publikom na prepunim Prokurativama, splitskih glazbenika bilo je vrlo malo.
Zapazili smo samo obitelj Huljić i Petra Grašu.
- Naravno da mi se koncert sviđa! - odgovorio nam je zanesen Bregovićevom glazbom Tonči Huljić. Grašo nam je otkrio kako će poslije svirke s Bregovićem i Huljićem na druženje. Zbližio ih je projekt Madre Badessa, ali i privatno su dobri.

I za Gorana Bregovića splitski je koncert bio veliki izazov. Iako je izbjegao novinare, od organizatora doznajemo kako je prije nastupa bio vrlo uzbuđen. Prošlo je mnogo vremena, a ovo mu je bio i prvi nastup na Prokurativama. Iako je publika pred sobom gledala opuštenog profesionalca, dubok uzdah iza pozornice prije izlaska na bis otkrio je kako su i legendarnog Bregu preplavile emocije. Poslije naklona, okružen zaštitarima, izbjegao je novinarske mikrofone.

Komentara 84

OJ
ojhaojha
18:03 23.07.2011.

oj ooooj. dosla je cila splitska elita, u opancin i bilin carapan...i sad ce dobiti i dva kipa za poklon.

FE
Felicijen
18:04 23.07.2011.

Ne pišu da li je koncert bio u sklopu Smotre folklora?

VI
Vidurina
18:02 23.07.2011.

ne znam da li smo kulturni, od vašeg bizantsko turskog nasljeđa smo udaljeni svijetlosnim godimama. eto, kad vrijeđaš nas, žestoko plujrš i sam po sebi ... al ne kužiš ti to ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije