Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNI ALGORITAM
Povratak na članak

Google pod povećalom zbog seksizma: Zašto tražilica 'Brazilke' i 'Ukrajinke' prepoznaje kao golotinju?

Kad na engleskom guglate „brazilske“ ili „ukrajinske žene“, dobijete golotinju. Kad tražite „njemačke žene“, dobijete Angelu Merkel. Velika analiza DW-a pokazuje kako Googleov pretraživač potiče seksističke klišeje

Komentari 12

SL
slavenZadravec
07:27 09.03.2021.

Google nudi / nalazi iz onog što je ponuđeno, a algoritam preferira ono što su preferirali korisnici iz ranijih pretraga.

VL
Avatar Idler
Idler
23:49 08.03.2021.

Pa i ja bi rajše vidjel Ukrainku neg Merkelicu 😜

VL
ZA
Zapadnjak
08:28 09.03.2021.

Algoritam je vrlo vjerojatno pametno osmisljen i vrlo vjerojatno povijest pretrazivanja pokazuje da korisnici u prosjeku i misle na ovakav sadržaj pa je zato i uzbačen na vrh... da se na portugalskom jeziku searcha "brazilke", vjerojatno bi rezultati bili normalni... ove ljude koji se bave "canceliranjem" i ovakvim stvarima treba shvatiti kao vjerske fanatike, jer njihov nacin ponasanja na internetu ima jako puno dodirnih tocaka s vjerskim fanatizmom...

VL
K0
Konjina2.0
22:37 08.03.2021.

nije stereotipno kad je istina. Ukrajinke i Brazilke možda i najljepše žene svijeta. A što od ljepote nego diviti joj se, a one ionako zarađuju na golotinji.

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
07:43 09.03.2021.

Ja napisem Soros izbaci mi Tomasevica , napisem HDZ izbaci mi Pupovca , napisem Njonjo izbaci mi wikileaks i brifing u jednom veleposlanstvu

VL
ST
Startrack
22:56 08.03.2021.

Najljepse su Nordijke, onda blizu njima su slavenke (bjelorusija, ukrajina). Vec Rusija je problematicna jer ih ima dosta ustvari pomjesane rase sa onim iz sibira, kazahstana, armenije. Ja bi rekao Dalmatinke (dinaridi) tu negdje blizu slavenkama a i ove iziz Slavonije kolko su ciste slavenke. Ima i engleskinja i Njemica ljepih kolko su nordijke. A ovo sve ostalo ne vrjedi nista ukljucujuci i Brazil

VL
JO
jorgen
09:50 09.03.2021.

Hello? Algoritam se oslanja na najčešće tražene sadržaje i prema kvaliteti ponuđenih vs. konzumiranih (posjećenih) rezultata poboljšava daljnje rezultate. Ako se vi ne možete nositi s činjenicom da su Brazilke privlačnije od Njemica i da zato rezultati izgledaju upravo tako - to je vaš problem. Želite utjecati na prirodan odabir i nametnuti svoju političko-ideološku filozofiju slanjem netočne poruke da su npr. ružne žene jednako fizički lijepe. A nisu. Kao što sovjetsko vozilo nije lijepo u usporedbi s talijanskim. Ovakve opasne ideologije su zavladale već u prethodnim razdobljima, namečući ljudima što trebaju misliti i kakve kriterije trebaju razviti. Znamo kako je sve to prošlo.

VL
BA
bardonkaldian
11:09 09.03.2021.

Pa upišite Nigerijke, Arapkinje, Indijke, Kongoanke, Ekvadorke....

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
22:07 08.03.2021.

Kako se mogu usporedivat zene sa zapada sa Slavenskim zenana ili Brazilkan.Kad su ove daleko seksualnie ljepse .Zasto ne pisu o baban na zapadu migranti mladi dripci pristigli dobro doslo zapadnin baban.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.