Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Goldstein nije shvatio, jedino ne smije vrijeđati

S dvije javne riječi “smrdljivci” i “đubretari” povjesničar je sve rekao o svom raskošnom talentu za diplomaciju

Komentari 25

RO
Rob30
21:04 19.06.2018.

Partizani nisu bili antifasisti,pravi antifasisti su u svoje zemlje donjeli demokraciju,a ne komunizam koji je po naravi isti kao i fasizam,ovi su se samo nasli na pravoj strani da naprave svoju prčiju zvanu jugoslavija

VL
Avatar majmunranko
majmunranko
18:14 19.06.2018.

Djed Ive Goldsteina, koji se isto zvao Ivo, je navodna žrtva ustaškog logora Jadovno u koji je odveden u prvoj grupi Židova cionista sredinom 1941. Po procjenama povjesničara tipa Goldstein, u logoru Jadovno je stradalo od 10 do 40 tisuća ljudi. Prije par godina se grupa istraživača spustila u središnju jamu logora Jadovno, Šaranovu jamu, nad kojom kojekakvi besprizornici poput Vulina i Pupovca svake godine nariču, arlauču, vrijeđaju i prijete. I jama se pokazala potpuno praznom, nema niti jednog posmrtnog ostatka niti jedne žrtve, nikakvih tragova zločina. I što bi sad jadni mali Ivo trebao reći u takvoj situaciji, zar bi trebao pljunuti na cijeli svoj obiteljski opus i na sve u što vjeruje, na sve što u biti i jest? Normalno da čovjek u takvoj situaciji podivlja i pomahnita, da počne prijetiti, vrijeđati, urlati i cirkusirati, to je očekivano kod svakog kome se ruše mitovi na koje se naselio i koje je izgradio.

VL
Avatar 123456
123456
21:37 19.06.2018.

samo još jedan petokolonaš i špijun u RH! Ima prav - naše tajne službe, DORH i sudstvo su za pomlatiti kad nam ovakvi neprijatelji slobodno šeću zemljom i još gostuju u četničkim emisijama na četničkom HTV-u!

VL
DU
Deleted user
19:02 19.06.2018.

Slušajući i čitajući što ovaj čovjek (I. G) govori i piše ostajem zapanjen činjenicom da takovi likovi mogu uopće predstavljati Republiku Hrvatsku, ali i da takve osobe, a nije on jedini mogu predavati iskrivljenu povijest generacijama studenata. Ako je taa osoba nosioc lijevog ili socijalnodemokratskog opredjeljenja, a tako se želi predstavljati, tada nije niti čudna pogubljenost sljedbenika lijevih misli. Šteta, Republika Hrvatska zaslužuje bolje, suvremene i napredne nosioce ovakvog opredjeljenja. Ivo Goldstein to svakako nije i ti isti ljevokrilci trebali bi to napokon shvatiti i ne davati toliko javnog prostora ovakovim osobama. Opet i to nije niti tako loše za javnost jer to su osobe, poput spomenute, koje su izuzetno uspješne u demantiranju samih sebe i onoga čime se bave kao i vrijednosti koje zastupaju. G. Ivo Goldstein nije u stanju ništa lijepog reći kako za svoju domovinu, opoziciju tako niti za bilo koga koji dotakne njegov duboko usađeni ego.

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:44 19.06.2018.

gadljivo mi je ovo naše "novinarstvo" koje ne zna ni što je etika niti što je istinoljublje.... toliko su jednoga stručnog profesora, koji nije njihov "razapinjali" zbog jedne fusnote... a ovaj ovdje nestručni i neetični diletant plagira, navodi izvore koji ne postoje, fantazira i izmišlja u znanstvenom radu (što je nečuveno!!!)... njega nitko nikada nije prozvao... njegov mentor dr. Brandt se zgadio nad njim, dr. Geiger ne može vjerovati da netko tako izmišlja i piše budalaštine... ali eto on je nedodirljiv?! zašto?!... i onda nam takav lik nešto docira i još vrijeđa na javnoj televiziji... a novinar: kuš!? bravo!

VL
DU
Deleted user
16:36 19.06.2018.

golldstein je pristran u svakom.pogledu..... ...tesko je zivjeti u drzavi i istovremeno ne podnositi njenne stanovnike ..hrvate .....generalizirarti o nekoj vojsci je podpuno besmisleno . ..?????

VL
KA
karlodrago
20:31 19.06.2018.

Kako bi bilo kad bi Goldsteina netko nazvao ,smrdljivi đubretar jugotitopartizan.

VL
BA
bakulušić
21:33 19.06.2018.

Imam gadan predosjećaj da bi, nakon Mirka Galića, i Ivo Goldstein mogao dobiti kolumnu u Večernjaku i čast da piše Uvodnike. Nakon toga bi i HZZO mogao doći u neprilike zbog porasta troškova. Pa bi mogli uvesti posebno dopunsko za čitatelje Večernjaka.

VL
RE
REYAM
21:31 19.06.2018.

Gdje je našao da se okomi na naše učinkovito sudstvo.

VL
Avatar 123456
123456
21:37 19.06.2018.

samo još jedan petokolonaš i špijun u RH! Ima prav - naše tajne službe, DORH i sudstvo su za pomlatiti kad nam ovakvi neprijatelji slobodno šeću zemljom i još gostuju u četničkim emisijama na četničkom HTV-u!

VL
CR
crvenaHR
09:39 20.06.2018.

“Smrdljivci” i “đubretari” nije upućeno bilo kome ... samo onima koji negiraju zločine. Mogu se prepoznati i lijevo i desno. Nije Goldstein ništa pogrešno rekao, samo je ispred nekih postavio ogledalo.

VL
SN
sasa.novak.58
06:34 20.06.2018.

Jadna je država u kojoj jednom Vrdoljaku ne smiješ reći da je neobjektivan i nestručan.

VL
ST
stomiovotreba
23:42 19.06.2018.

Opet se jadne, male ustase popalili k'o kutnjaci. Svi koji osporavaju Holokaust su smrdljivci i đubretari. Sto je tu sporno?

VL
DI
Direkt
18:42 19.06.2018.

Ivo je bio blag.. trebao je upotrebiti mnogo teže izraze.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.