Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv nasilja

Godišnjica tragične smrti studenta Aleksandra Abramova

abramov
Goran Kovačić/Pixsell
04.12.2010.
u 19:24

Spomen mimohodom su kolege i prijatelji večeras odali počast Abramovu i pozvali mlade da odbace nasilje

Stotinjak mladih, mahom studenata, večeras je spomen mimohodom središtem grada obilježilo godišnjicu tragične smrti creskog studenta u Rijeci Aleksandra Abramova. U tišini, s upaljenim svjećama, kolona u kojoj su bili i Aleksandrovi roditelji i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, prošla je od Mosta hrvatskih branitelja preko Korza do Trga Sv. Barbare, mjesta gdje je  u noći 4.prosinca prošle godine u krvavom obračunu šakama smrtno stradao 26 godišnji Abramov.

Spomen mimohod kojim su kolege i prijetelji večeras odali počast Abramovu ujedno je, kazali su organizatori iz Udruge studenata medicine CroMSIC ,  i poziv mladima da odbace nasilje kao način rješavanja međusobnih odnosa i poruka mjerodavnima da je potrebno učiniti više na prevenciji  nasilja među mladima.

S istim ciljem prije dva dana na Trgu Sv. Barbare i mostu kod Konta, mjestu gdje je u bezumnom činu nasilja prije dvije godine stradao Vitomir Jovičić - Simke, na inicijativu gradonačelnika Vojka Obersnela postavljene su ploče s natpisom "Hrabrost je odabrati nenasilje".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije