Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRADA TRANSAKCIJA

Globalni problem: Pojedini korisnici Mastercard kartica imaju poteškoće s plaćanjem

FILE PHOTO: View shows various credit cards
Foto: MAXIM ZMEYEV/REUTERS
1/2
12.06.2023.
u 17:29

Britanski Telegraph piše kako su neke banke i tvrtke za pružanje financijskih usluga u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu upozorile svoje korisnike na poteškoće s obradom dijela plaćanja putem Mastercarda

Pojedini korisnici Mastercard kartica požalili su se danas na probleme s plaćanjem. Prema podacima Downdetectora, platforme koja pruža informacije o statusu različitih web stranica i usluga, problemi su se pojavili u popodnevnim satima. Većina prijavljenih problema, navodi platforma, odnosi se na poteškoće s kupnjom (38 posto), plaćanjem (36 posto) te web stranicom (25 posto). 

Britanski Telegraph piše kako su neke banke i tvrtke za pružanje financijskih usluga u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu upozorile svoje korisnike na poteškoće s obradom dijela plaćanja putem Mastercarda. Primjerice, NatWest i Stripe rekli su svojim korisnicima da imaju problema s obradom nekih transakcija. NatWest je poručio korisnicima da i dalje mogu koristiti svoje kartice na bankomatima za podizanje gotovine. Također, izvor blizak NatWestu rekao je da se problem odnosi na online transakcije, dodajući kako je to globalni problem.

VEZANI ČLANCI:

"Trenutno istražujemo povećane stope pogrešaka kod plaćanja Mastercardom zbog problema s kartičnom mrežom", priopćio je američki tehnološki div Stripe.

Oglasio se i glasnogovornik Mastercarda te poručio: “Svjesni smo ovih izvješća i proučavamo ih. U ovom trenutku možemo potvrditi da transakcije nastavljaju uspješno teći kroz našu mrežu plaćanja, ali neke dodatne usluge mogu biti privremeno nedostupne". Također, naveo je da će dodatne informacije biti objavljene kada budu dostupne.

VIDEO Ženski znak na WC-u nije haljina, kao što većina misli: Evo što to zapravo predstavlja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije