Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA VATRENIMA

Gledanje utakmice na otvorenom: Meterologinja otkila kakvo nas vrijeme očekuje večeras

Slavlje navijača u Zagrebu nakon prolaska Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
13.12.2022.
u 11:07

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije već tijekom prijepodneva porast naoblake, na udaljenijim otocima moguće i malo kiše, a prema večeri će je biti i ponegdje duž obale. Većinom umjerenu buru zamijenit će istočnjak, potom jugo. Ujutro je osim u unutrašnjosti i duž obale moguć mraz", navela je.

Mnogi građani ponukani brojnim sportskim uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije mogli bi se odlučiti da večeras provedu na otvorenom na gradskim trgovima diljem zemlje kako bi gledali polufinalnu utakmicu između Vatrenih i argentinske reprezentacije.

Kakvo se vrijeme očekuje, otkrila je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a za HRT-a.

"U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavajuće sunčano vrijeme, no unatoč dosta sunčanih sati bit će prilično hladno, ujutro ponegdje i maglovito, osobito u Posavini. Temperatura će se noću spustiti i ispod -5 °C, a popodne, kada će lokalno zapuhati do umjeren jugoistočnjak, bit će većinom između 0 i 3 °C. Podjednake vrijednosti temperature mjerit će se i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će se magla često zadržavati veći dio prijepodneva. Potom djelomice sunčano uz slab vjetar", kazala je.

Slavlje navijača u Zagrebu nakon prolaska Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva
1/9

Istaknula je kako će pravi zimski ugođaj vladat će gorskim predjelima, ujutro nerijetko i uz temperaturu oko -10 °C, a i najviša dnevna u većini mjesta bit će negativna.

"Mjestimična magla se po nekim kotlinama može zadržati cijelo prijepodne, zatim će se poslijepodne postupno naoblačiti te su prema večeri moguće slabe oborine. Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, a sunčana razdoblja vjerojatnija su prijepodne. Puhat će umjerena i jaka bura i istočnjak. Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije već tijekom prijepodneva porast naoblake, na udaljenijim otocima moguće i malo kiše, a prema večeri će je biti i ponegdje duž obale. Većinom umjerenu buru zamijenit će istočnjak, potom jugo. Ujutro je osim u unutrašnjosti i duž obale moguć mraz", navela je.

Na krajnjem jugu Hrvatske bura će postupno okretati na jugo s kojim će biti sve više oblaka pa će poslijepodne prevladavati oblačno vrijeme i prema večeri će mjestimice biti kiše. Jutro će biti hladno, lokalno moguće i uz mraz pri tlu, a dnevna temperatura također niža od uobičajene za doba godine.

Ponovno oblačnije, uz oborine

"Temperature zraka na Jadranu će u srijedu biti u porastu što će biti zamjetnije u prilično vjetroviti četvrtak i petak - naime jugo i južni vjetar će biti i olujne jakosti, a uz vjetar probleme idućih dana mogu ponovno stvarati obilnije oborine", navela je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a za HRT.

Očekuje se da će u unutrašnjosti u nastavku tjedna biti umjereno i pretežno oblačno s povremenom oborinom, većinom kišom, uz koju zbog hladnog tla treba računati i na mogućnost izraženije poledice, a s novim zahladnjenjem pokraj petka bit će i susnježice i snijega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije