Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP

Udarac iz Zaprešića: U SDP-u će organizirati referendum o Bernardićevoj sudbini?

Davor Bernardić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
03.10.2018.
u 16:30

Niz članica i članova stranke, kao i niz lokalnih i županijskih organizacija već je pozvalo predsjednika SDP-a na podnošenje ostavke i odlazak s te dužnosti, što on odbija učiniti, navodi član Glavnog odbora iz Zaprešića Danijel Saić.

Hoće li SDP organizirati referendum s pitanjem trebaju li se u stranci održati što skoriji unutarstranački izbori ili ne, tema je o kojoj bi se uskoro moglo odlučivati na Glavnom odboru SDP-a, a možda i prije na Predsjedništvu.

Naime, član Glavnog odbora SDP-a Danijel Saić iz Zaprešića podnio je predsjedniku Glavnog odbora Eriku Fabijaniću službeni zahtjev, sukladno Statutu, na koji se u SDP-u rado pozivaju, tako da bi na nekoj od idućih sjednica Glavnog odbora i pitanje treba li članstvu dati priliku da na referendumu kaže je li zadovoljno Davorom Bernardićem ili žele što skorije izbore – trebalo dobiti odgovor.

Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Bernardića u Saboru

 

Inače, to nije jedini zahtjev za što skorijim unutarstranačkim izborima u SDP-u. Isto je na svojoj zadnjoj sjednici izglasao Županijski odbor SDP-a Osječko-baranjske županije koji traži od predsjednika stranke i Predsjedništva SDP-a da bez odgode zatraže od Glavnog odbora da donese odluku o održavanju Konvencije, a od predsjednika Glavnog odbora da na dnevni red iduće sjednice stavi na glasanje točku dnevnog reda “Donošenje odluke o održavanju Konvencije”.

To je treća županijska organizacija, nakon Krapinsko-zagorske i Zagrebačke, koja u SDP-u traži nove izbore što nije nebitno s obzirom na to da Konvenciju na kojoj bi se izglasalo nepovjerenje predsjedniku SDP-a može predložiti Predsjedništvo, najmanje četvrtina članova Glavnog odbora ili barem pet županijskih organizacija. Odluku o Konvenciji većinom glasova donosi Glavni odbor.

Komentara 13

RI
rightside
15:22 03.10.2018.

ostoja nervozan, potegao malo vise i sad hoce ubrzat stvar,,))))))a matic se vec veseli visokoj funkciji,,))))

ZN
Znam
16:46 03.10.2018.

Nek stave četnikušu

DU
Deleted user
16:44 03.10.2018.

tipicne frakcijske borbe neokomunista ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije