Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija border

Glavnom dileru putovnica USKOK blokirao stanove

'28.03.2012., Cardak, BiH - Selo Cardak u opcini Modrica iz kojeg je Zvonko Sendulic koji je optuzen da je balkanskim kriminalcima prodavao hrvatske putovnice. Kuca Zvonka Sendulica. Photo: Boris Scit
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
12.04.2012.
u 08:00

Akcija Border: tužitelji će tražiti i zamrzavanje imovine koju posjeduje u BiH.

Zvonku Šenduloviću (58), prvoosumnjičenom u akciji Border zbog izdavanja lažnih hrvatskih putovnica srbijanskim i crnogorskim kriminalcima svjetskog kalibra u ispostavama konzulata u Tuzli, zagrebački Županijski sud na zahtjev USKOK-a blokirao je imovinu zbog osiguranja naplate štete bude li mu pravomoćno dokazana krivnja.

Nekretnine u metropoli

Riječ je o tri stana u Zagrebu, od kojih se dva nalaze u Ulici Alberta Fortisa u Španskom, dok je treći u Ulici Ivane Brlić-Mažuranić u Malešnici. Šenduloviću su privremeno oduzeta i dva automobila (Mercedes i Kia) te su deponirani u Policijskom nacionalnom uredu za sprečavanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). Čini se da je spomenuta blokada imovine tek prva od mjera koje tužiteljstvo planira provesti u istrazi o porijeklu Šendulovićeva bogatstva.

Taj lokalni političar HDZ-a u Bosanskoj Posavini te predsjednik mjesne zajednice u Čardaku, nedaleko od Modriče, vlasnik je i impozantnog imanja u svome rodnom selu koje se prostire na otprilike dvije tisuće četvornih metara. Riječ je o nedavno sagrađenoj katnici u sklopu koje su podzemne garaže i ogromna natkrivena terasa s koje pogled puca na pusta polja.

Pomalo je neobično što je Šendulović odlučio sazidati takvu kućerinu u porušenom selu u kojem nema ni trgovine.

Koliko se zna, tužitelji će putem međunarodne pravne pomoći tražiti da se Šenduloviću privremeno zamrzne imovina i u susjednoj BiH, ali i u drugim zemljama, dođe li se do saznanja da posjeduje još nešto. To se odnosi na bankovne račune, jer je za sada utvrđeno da u bankama u Hrvatskoj nije pohranjivao novac. Taj je podatak posebno zanimljiv s obzirom na to da se Šendulovića i šestoricu njegovih kompanjona sumnjiči da su od 2006. do kraja 2010. godine na izdavanju 53 lažne putovnice zaradili oko 420.000 eura.

Identificirane putovnice

Cijena jednog lažnog dokumenta kretala se od deset do pedeset tisuća eura, a iznos novca koji su stekli tim poslom mogao bi biti i puno veći. Iznos od 420.000 eura odnosi na identificirane putovnice, dok ih se pedesetak još vještači.

Komentara 39

DO
doktorica
08:20 12.04.2012.

Pomalo je neobično što je Šendulović odlučio sazidati takvu kućerinu u porušenom selu u kojem nema ni trgovine......neka selo vidi...Prestrašno, i takovi tipovi su izdavali putovnice.Probajte u Njemačkoj dobiti njihovo državljanstvo.morate raditi barem 10 godina i dokazati se pa onda ev.dobijete.A kod nas se dijelilo šakom i kapom ,pa se sad čudimo da su se infiltrirali u Hrvatsku kojekakvi tipovi koji su radili protiv Hrvatske....

OB
-obrisani-
08:25 12.04.2012.

A gdje su uskok i ostali \"rvacki dušebrižnici\", bili svih ovih godina, kada su se srpskim i ostalim kriminalcima, šakom i kapom davale putovnice, i time se blatilo Hrvatska u svijetu, kao leglo kriminala Bit će da je i to to dio specijalnog rata protiv Hrvatske, podržavanog od strane prosrpskih udboida regiona i šire.

MA
maraton
08:19 12.04.2012.

Ako vlada slovenskog premijera Janeza Janše ne odustane od najavljenog rezanja plaća od 10 posto, oko 80.000 radnika iz javnog sektora stupit će u opći štrajk, piše Delo. Preko 20 sindikata, među kojima su i sindikati socijalne sigurnosti, zdravstva, vojske,, školstva i pravosuđa, ogorčeni su rebalansom proračuna koji je vlada donijela prošlog četvrtka i za koji nije tražila njihov pristanak. Sindikatima nije preostalo drugo negoli najava općeg štrajka koji bi se trebao održati u srijedu. Sve dok ne stupe u prosvjed, sindikalni predstavnici voljni su pregovarati s vladom i pronaći kompromisno rješenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije