Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

Glavni ured HTZ-a bez šefa, a zaposleno osam ljudi

darko lorencin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.05.2014.
u 09:09

Novi direktor, koji će biti izabran za dva tjedna, imat će 60-ak suradnika

Hrvatska turistička zajednice bez direktora je više od dva mjeseca, od smjenjivanja Meri Matešić, ali to nije prepreka kadrovskom bildanju Glavnog ureda. U eri bez direktora zaposleno je, naime, osmero novih ljudi, u prosjeku svaki tjedan – jedan.

Novi direktor, koji bi, prema obećanju povjerenstva za izbor, trebao biti izabran najkasnije za dva tjedna, na radnom će mjestu, zahvaljujući ažurnom popunjavanju, zateći ukupno šezdesetak suradnika. Među njima i pojačanja koja su proteklih osam tjedana dobile službe za marketinšku infrastrukturu, istraživanje tržišta, offline komunikaciju, e-marketing i odnose s javnošću te odjel za informatizaciju i naplatu prihoda.

– Sva su radna mjesta predviđena novom sistematizacijom Glavnog ureda, a razlog zapošljavanja je povećani obujam posla radi provođenja marketinške kampanje za sezonu 2014. Pri tome, činjenica je i da je osam djelatnika opravdano odsutno na dulje vrijeme, na šest mjeseci ili i više. Osim toga, natječaj za radna mjesta dizajnera, dva stručna suradnika za e-marketing i stručnog suradnika za istraživanje tržišta bio je otvoren između 19. veljače i 2. ožujka – odgovaraju iz Glavnog ureda HTZ-a, koji do izbora novog direktora formalno vodi ministar turizma Darko Lorencin, aludirajući da je to bilo još u vrijeme direktorovanja Meri Matešić.

S osmero novozaposlenih potpisani su ugovori na određeno vrijeme, a istine radi, u Glavnom uredu se intenzivno zapošljavalo i neposredno prije tog posljednjeg vala. Tijekom kratkog jednogodišnjeg mandata smijenjene direktorice Glavni ured je također ojačan za osam-devet novih zaposlenika. Objašnjenje je bilo slično kao i sada – reorganizacija i nova sistematizacija. Novi direktor, čini se, neće imati puno manevarskog prostora za svoja kadrovska rješenja.

>> Za mjesto smijenjene Meri Matešić natječe se pet kandidata

Komentara 8

ST
stefj
09:25 21.05.2014.

He, he, 16 novouhljebljenih u godinu dana (od ukupno 60 zaposlenih). To se zove bildanje birokracije, 35% povećanje broja ljudi. Znači slijedi nam dizanje boravišne takse, turističke naknade ili smanjenje proračuna za reklame... Sve sukladno dosadašnjoj praksi vladajućih - niti jedan drug ili drugarica ne smiju ostati nezaposleni...

CB
Conan Barbarin
10:40 21.05.2014.

jedino što su u kukuriku vladi radili u protekle 2,5 godine mandata je bilo zapošljavanje svojih uhljeba gdje god su stigli. takvim načinom vođenja države mi nikad nećemo izaći iz recesije.

BA
Black Angels
10:49 21.05.2014.

sta ovaj,,,glumac i maneken,,,opet pametuje i mudruje i mulja,,,jer je do grla u muljazi kao i njegovi stranacki drugovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije