Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao arapske zemlje
Povratak na članak

Glavni tajnik Hezbollaha: Zar ne možete otvoriti prolaz za dopremu pomoći u Gazu?

Palestinci ne trebaju vašu vojsku da ih branite, već da samo zauzmete čvrst stav prema SAD-u i kažete mu: "Dosta", kaže glavni tajnik Hezbollaha

Komentari 12

OS
osa.
17:12 12.11.2023.

Dobar dio Arapskih zemalja htio bi se riješiti Hamasa, jer to je Iranov igrač, samo to ne žele javno reći, jer sada nije zgodan trenutak za to.

VL
ED
edgar2
16:09 12.11.2023.

Puno važniji događaj je izvanredni summit Organizacije islamske suradnje (OIC) i Lige arapskih država koji je ostao bez komentara novinara, osim onako usput. Dvije stvari valja izdvojiti! 1)Palestinska oslobodilačka organizacija (PLO) je jedini legitimni predstavnik palestinskog naroda i pozovite sve palestinske frakcije i stranke da se ujedine pod njenim kišobranom i preuzmu svoje odgovornosti u okviru nacionalnog partnerstva koje vodi PLO. 2)Većina država prisutnih na izvanrednom summitu Arapske lige i Organizacije islamske suradnje (OIC) u Rijadu, usredotočenom na rat Izraela i Hamasa u Gazi, nastojale su nametnuti pet mjera protiv židovske države. Zahtjevi su bili: spriječiti prebacivanje američke vojne opreme u Izrael iz američkih baza u regiji Bliskog istoka; prekinuti sve diplomatske i gospodarske kontakte s Izraelom; smanjiti prodaju nafte Sjedinjenim Državama zbog potpore Washingtona Izraelu; zaustaviti izraelski zračni promet iznad neba Zaljeva i poslati zajedničko izaslanstvo u Sjedinjene Države, Europu i Rusiju da se zalažu za prekid vatre. Odluku o usvajanju ovih mjera blokirale su izraelske države partneri Abrahamovog sporazuma Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Sudan i Maroko. Njima su se pridružili Egipat i Jordan, dvije zemlje s dugogodišnjim mirovnim sporazumima s Izraelom. Saudijska Arabija, Mauritanija i Džibuti također su se usprotivili mjerama.

VL
HR
HrvojeWaldenstein
08:00 13.11.2023.

Stari je u svemu u pravu osim u jednoj stvari; usa taj rat više NE može zaustaviti, jer im je izmakao kontroli

VL
Avatar Osprey
Osprey
17:52 12.11.2023.

E moj Hezbollah i Hamas, malo ste se zaletili pa su sad svi drugi krivi.....kako se ono kaže ''glupiraj se pa sazna'' u pristojnijoj izvedbi rečeno

VL
ED
edgar2
17:26 12.11.2023.

Nekoliko desetljeća Izrael se nije nalazio u krizi kao sada! Za sve nas izvan Izraela ostaje nam da se pitamo: Što možemo učiniti da pomognemo? Kako možemo dati do znanja narodu Izraela da nije sam? Miru u tom dijelu svijeta nećemo pomoći ako podržavamo Hamas u njegovim lažima i propagandi koju širi...Srce Hamasove zapovjedne strukture, svi znaju i znaju već desetljeće, nalazi se pod bolnicom al-Shifa. Naša je misija, danas i svaki dan u budućnosti kada je bolnica u prvim redovima u vijestima, podsjetiti ljude na ovu jednostavnu i važnu činjenicu...

VL
CH
chemica
17:16 12.11.2023.

Da, to bi svakako Putin najviše htio. Da Amerika prekine s pomaganjem Ukrajini i da se više posveti krizi koju su krvoprolićem izazvali teroristi, a koji u tu svoju krvavu igru ipak nisu uspjeli uvući cijeli Bliski Istok.

VL
FB
FB
17:45 12.11.2023.

Mislim da ovdje pada ili prolazi trojni pakt Rusija-Kina-Iran.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.