Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spačka

Glave svojih kokoši našla pred pragom! U dvorištu nije bilo krvi

'20.04.2011., Bukovec- Tereziji Pufek ukrali 16 kokosi i odrezane glave stavili pred ulazn vrata kuce. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
20.04.2011.
u 12:03

Sva sreća što sam svinju tešku 200 kilograma dala zaklati prošle zime jer bi i nju odnijeli, kaže T. Pufek

Terezija Pufek (78) iz međimurskog sela Bukovca ostala je uoči Uskrsa bez svih kokoši. Lopov joj je ostavio samo – glave. U noći na utorak nepoznati je lopov provalio u njezin kokošinjac i ukrao 16 kokoši i jednog pijetla. Šteta je oko 700 kuna.

Ne spavaju mirno

– Kokoši sam navečer stavila u kokošinjac na spavanje. Kad sam ujutro izašla iz kuće, ugledala sam odrezane kokošje glave. Devet ih je ostavljeno ispred kućnoga praga, a ostale su bile pokraj kokošinjca. Najčudnije je što nije bilo ni kapi krvi. Strahota! To nisu čista posla – užasnuta je vlasnica koja u kući živi sama. Od straha je noć provela kod kćeri u Železnoj Gori. Otkako je pronašla kokošje glave, u glavi vrti moguće scenarije. U Međimurju krađe kokoši, pataka, svinja pa i pasa čuvara nisu rijetkost. Najviše ih je u selima u blizini romskih naselja. U Gardinovcu je sredinom ožujka iz gospodarskog objekta ukradeno 24 kokoši, a iz susjednog dvorišta četiri patke. Policiji tada nije bilo teško otkriti lopova koji je ukrao i građevinska kolica u koja je natovario ukradene životinje pa su policajci, sljedeći trag kotača, došli do romskog naselja Piškorovca i pokucali na vrata 44-godišnjaku koji je veći dio peradi već bio očistio. U Vučetincu su u studenom iz zaključanog kokošinjca nestale čak 42 kokoši. Počinitelj još nije otkriven. Ova posljednja zbunjuje zbog odsječenih glava, koje neke mještane Bukovca podsjećaju na sotonističke obrede.

– Čudno je sve to. Priča se čak i da je riječ o obračunu u obitelji, da joj je netko to namjerno napravio. No, dok se ne utvrdi istina, nećemo mirno spavati. Krađa kod nas nema puno pa nas je ovo šokiralo – kazao je Bukovčanin koji je krenuo u obližnje selo.

Svinju na vrijeme zaklali

Terezija Pufek kaže da je to prvi put da joj je nešto ukradeno.

– Sva sreća što sam svinju tešku 200 kilograma dala zaklati prošle zime jer bi i nju možda odnijeli – kazala je Terezija.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Sor@n
Sor@n
13:35 20.04.2011.

Ima li tamo roma, ak ima onda sve znate.

IS
istima
14:39 20.04.2011.

Vita Natura Ove jagode penju se prema nebu ----------------------------------------------------------------- prevara koja se već godinama povlači po novinama, a sada i u VL-u, a da nitko ništa ne poduzima......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije