Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavaš pratio iskaze dvojice svjedoka

Glavaš odbija mjerenje tlaka i pregled liječnika

hrv-bran-txt.jpg
import
21.11.2006.
u 20:08

Branimir Glavaš i jučer se pojavio na ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu i slušao iskaze dvaju svjedoka, pripadnika 106. osječke brigade Hrvatske vojske 1991. godine. Treći svjedok nije došao. Kako je istraga odlukom suca Zdenka Posavca zaštićena tajnošću, nije poznato kakvi su bili iskazi dvojice svjedoka.

Kako doznajemo, Glavaš sada odbija liječnički pregled i mjerenje tlaka, ustrajan je u štrajku glađu i svjestan posljedica te, kako to navode liječnici u Zatvorskoj bolnici, pri svijesti i orijentiran. Liječnici su ocijenili da s medicinskog stajališta zasad nema razloga zbog kojih Glavaš ne bi mogao prisustvovati ročištu, a istražni sudac Zdenko Posavec traži svakoga dana liječnički izvještaj prije ročišta.

Istraga ratnog zločina protiv civila 1991. godine u Osijeku, kad je ubijen Čedomir Vučković, a Đorđu Petkoviću od tada se gubi trag, nastavlja se danas, saslušavanjem četvorice svjedoka. Riječ je još o svjedocima koje je predložilo Državno odvjetništvo, dosad ih je saslušano 46. Nakon početka istrage, nove svjedoke predložilo je Državno odvjetništvo, a nedavno i obrana, tako da je preostalo ukupno saslušati još više od 40 svjedoka. Saslušavanje svjedoka koje je predložila obrana počinje u petak, za kada je pozvan sadašnji ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije Gordan Čačić, koji je 1991. godine bio u zaštitnoj ili prištapskoj četi, danas poznatoj kao Branimirova osječka bojna.

Istoga dana iskaz treba dati i dugogodišnji obavještajac, nekadašnji načelnik Sigurnosno-informativne službe pri Ministarstvu obrane Josip Perković, koji navodno zna nešto o ubojstvu Čedomira Vučkovića, koji je prvo morao piti kiselinu iz akumulatora, a zatim je u njega pucao Krunoslav Fehir, također osumnjičen u ovom postupku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije