Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglištvo

Glavaš: Nikome iz HDZ-a nećemo dopustiti da otire pod HDSSB-om

glavaš (1)
Foto: Tomislav Miličević/Večernji list
1/10
02.08.2010.
u 23:00

Šišljagić: Premijerka nije bila ni predviđena u protokolu, ali smo je u Osijeku dočekali s poštovanjem, kako i priliči.

Hercegovački krš u selu Drinovcima pored Gruda jučer je podsjećao na slavonsku ravnicu. Ako netko od mnogobrojnih novinara nije znao gdje se nalazi novoizgrađena kuća Branimira Glavaša, lako ju je mogao pronaći.

Samo osječke registracije

Desetak vozila s osječkim registarskim pločicama otkrivalo je gdje se održava sjednica Predsjedništva HDSSB-a, kao i zastava Slavonije, ali i Herceg-Bosne. Hrvatske zastave pred Glavaševom kućom, primijetili smo, nema. Postavljena su samo dva jarbola.

– Nema potrebe za hrvatskom zastavom. Hrvatska mi je samo susjedna država, ništa više – kazao nam je Glavaš, ne želeći odgovoriti znači li to da će zatvorsku kaznu, zatraži li to Hrvatska od bosanskohercegovačkog pravosuđa služiti u BiH.

– Bit ćete obaviješteni na vrijeme, kazao nam je Glavaš, dok su se u hladnom i za sastanke uređenom podrumu njegove kuće, čuvane s desetak kamera za videonadzor i tornjakom, koji je drijemao, već naviknut na gužvu i nazočnost mnogo ljudi, kamera i fotoaparata, okupile glavne vedete HDSSB-a. Ivan Drmić, Krešimir Bubalo i Vladimir Šišljagić već su bili spremni za sjednicu predsjedništva. Tema sastanka bio je incident u Dalju. Najprije je predsjedništvo o događaju u Dalju izvijestio Vladimir Šišljagić.

Promjena protokola

– Premijerka nije bila predviđena u protokolu. Uvrštena je dan ranije. Službeno smo je dožupan Burić i ja dočekali u zračnoj luci, s dužnim poštovanjem kako to i priliči. Kao najniži dužnosnik očekivao sam da ću prvi govoriti. Bilo je i dogovoreno da predstavnik županije prvi pozdravi okupljene. Oduzimati pravo govora u protokolu je uvreda i poniženje. Oni su nas ponizili, ali s Osječko-baranjskom županijom i sa mnom tako se neće ponašati, kazao je Šišljagić.

– Niti jednom dužnosniku HDZ-a od načelnika neke općine pa do najviše razine nećemo dopustiti da otire pod HDSSB-om i našim ljudima, ubacio se Glavaš.

– Još uvijek presuda nije stigla našim institucijama iz Hrvatske. Kada dođe, sud će donijeti presudu. Ona može biti ista ili manja, kazao je ministar pravde BiH Bariša Čolak.

Nakon sjednice koja je počela još u nedjelju, izjavu je dao Vladimir Šišljagić.

– Na hitnoj sjednici zbog aktualnih političkih zbivanja zauzet je stav da odgodimo najavljenu konferenciju za novinare, na kojoj se trebalo govoriti o policijskom i sudskom progonu, kao i o nepoznatim detaljima zločina. Presuda Glavašu je i presuda HDSSB-u. Odluke ćemo donositi zajednički, kazao je Šišljagić, a Glavaš nije ništa više objašnjavao jer ''ne može govoriti nakon predsjednika.'' 

– To je kao da Karamarko govori nakon J. Kosor, kazao je Glavaš.

Komentara 63

Avatar ljutatrava
ljutatrava
06:58 03.08.2010.

@cobra73 ZDS!

ŽI
žico
02:35 03.08.2010.

zanimljivo Hrvat Šešelj vodi srpsku radikalnu stranku ,a Srbin Šišljagić vodi HDSSB

RU
rus4
08:14 03.08.2010.

KRIMINALAC......E MOJI SLAVONCI,ZA KOGA GLASATE....IMATE LI VI TAK DOBRE KUĆE KAO ŠTO ON NAPRAVI U DRINOVCIMA???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije