Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESNA VUČEMILOVIĆ

'Glasači mogu birati hoće li prodati Hrvatsku za cent ili izabrati za našu koaliciju'

Foto: Večernji TV
1/2
14.03.2024.
u 16:32

Zastupnica Hrvatskih suverenista najavila je kako sutra izlaze s imenom i prezimenom svog premijerskog kandidata i rekla kako će to biti "ugodno osvježenje na našoj sceni".

Službeno se raspustio Sabor, no još i dalje ne znamo konačan datum izbora. Na nadolazećim izborima Hrvatski suverenisti i Most najavili su koaliciju. O njihovom premijerskom kandidatu i aktualnim političkim zbivanjima za Večernji TV komentirala je zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović. 

Vučemilović je izjavila kako je današnju akciju PDD očekivala i ranije, s obzirom da smo upoznati s svim aferama kojima je epilog i dalje nepoznat. "Današnja akcija uskoka u PDD Vukovar, nije me iznenadila. To je samo poruka svim glasačima za koga će glasati na nadolazećim izborima. S jedne strane imaju koaliciju Mosta i Hrvatskih suverenista, a s druge strane imaju Domovinski pokret koji podržava Pavla Vujnovca i prodali bi Hrvatsku za cent." 

"Ja ću vas podsjetiti što je izjavio Ivan Penava jednom prigodom da je napad na Pavlu Vujnovca i na PPD napad na Vukovar, pazite Vukovar, grad, heroj i Hrvatsku. Znači ovo za njih je Hrvatska. Koliko mogu uzet koliko mogu sebi priskrbiti i koliko ja tu mogu nešto za sebe napraviti i poboljšati svoj konto na računu. To je Hrvatska za cent, to im je slogan."

Zastupnica Hrvatskih suverenista najavila je kako sutra izlaze s imenom i prezimenom svog premijerskog kandidata te dodala kako će to biti "ugodno osvježenje na našoj sceni". 

U koaliciju Mosta i Hrvatskih suverenista pozvana je Karolina Vidović Krišto, no ipak je odlučila ne upustit se u kolaciju. "Meni je iskreno žao što do suradnje nije došlo. To je odluka gospođe Vidović Krišto i ja tu odluku poštujem. Znači, svi mi na političkoj sceni svi akteri pokušavamo naći neku kombinaciju za koju misle da će biti prihvatljiva njihovim biračima."

Vučemilović kao predsjednica Odbora za obitelj organizirala je jedan zanimljiv okrugli stol na temu surogat majčinstva. Danas je u Večernjem TV upitana što dalje s tim problemom djece koja žive u Hrvatskoj, posvojena su, a i dalje ih se ne može upisati u maticu. "Što se tiče zakona o surogat majkama, to se i dalje treba detaljno obraditi. I dalje je ostala niša koja se može protumačiti na dva različita načina, a to nije dobro. Žena ne može biti inkubator. To je modifikacija žena djece. Dijete nije proizvod. Jedino rješenje je kako je rekao Papa - da se surogatstvo na globalnoj razini zabrani. Žena koja rodi dijete, ona mu je majka", kazala je Vučemilović

VIDEO: Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić: 'Izbore se možda stavi usred tjedna da Milanović bude heroj ulice i pokloni narodu jedan neradni dan'

Komentara 9

BU
burza
17:14 14.03.2024.

Pljuvanje pljuvanje i Boga moliti da ostanu u oporbi nikakva odgovornost a dobra placa sjeds

AB
abcabc
17:50 14.03.2024.

Ma kakav crni Most, oni će najlošije proći na izborima

Avatar nisam_robot
nisam_robot
17:29 14.03.2024.

Uvijek neka dramatika i neograničeno pretjerivanje. Ili mi ili oni. Mi smo neviđeni pravednici a oni neviđeni zlobnici. Kako bi bilo sa malo realizma i ozboljnosti? Suverenisti su se sami diskvalificirali kada su blokirali pomoć Ukrajini i pristali biti privjesakk lijevim žetonima tj. Mostu (najprofulanoj stranci u HR).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije