Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI SJAJNA KONCERTA

Gitarističkim recitalom Krešimira Bedeka u Beču završio 19. Festival hrvatske glazbe

koncert
Foto: Snježana Herek
1/4
20.12.2023.
u 14:25

Bio je to virtuozni glazbeni performans ovog zanimljivog gitariste koji je maestralno izveo dva dijela koje potpisuje hrvatski skladatelj Ivan Padovec, te djela Meksikanca Manuela Poncea, Španjolca Francisca Tarrege i Argentinca Alberta Ginastere.

Atraktivnim gitarističkim recitalom, ne samo za nazočne glazbene znalce nego i širu publiku, koja je uživala u muziciranju visokog glazbenog i profesionalnog dometa mladog, višestruko nagrađivanog hrvatskog gitariste Krešimira Bedeka, u bečkoj galeriji DIT. Vienna, prošli je vikend završio 19. Festival hrvatske glazbe u Beču. Goste je u ime domaćina uvodno pozdravila kustosica i umjetnička menadžerica Vanja Žanko, a potom i umjetnički ravnatelj Festivala hrvatske glazbe u Beču, Josip Nalis, u čijem je sklopu održan gitaristički recital.

U tri festivalska mjeseca održana su tri sjajna koncerta: Prvi, baritona Krešimira Stražanca i pijaniste Krešimira Starčevića, drugi kontrabasiste Tihomira Hojsaka i tamburaša Filipa Novosela i treći i posljednji, koji je upriličio gitarist Krešimir Bedek. Bio je to virtuozni glazbeni performans ovog zanimljivog gitariste koji je maestralno izveo dva dijela koje potpisuje hrvatski skladatelj Ivan Padovec, te djela Meksikanca Manuela Poncea, Španjolca Francisca Tarrege i Argentinca Alberta Ginastere.

Razdragana bečka publika, nagradila je Bedeka, iza svakog izvedenog djela, burnim aplauzom i povicima “bravo”. A na kraju i višestrukim pozivima na “bis”.  Da se publici oduži za veličanstveni prijem, za dodatak im je poklonio na dar, s obzirom da je Advent i predbožićno vrijeme, jednu od Katalonskih božićnih pjesama.

“Mnogo mi znači ne samo ovaj nastup u Beču nego i to što me je bečka publika ovako dobro primila. Sretan sam da sam mogao imati moj gitaristički recital u sklopu Festivala hrvatske glazbe ovdje u Beču, i to upravo ove godine kada se obilježava 150. obljetnica smrti našeg skladatelja za gitaru Ivana Padoveca, čije sam dvije sonate izveo”, rekao nam je nakon recitala, očito zadovoljan Krešimir Bedek, inače izvanredni profesor gitare na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. zahvalivši organizatoru Festivala na pozivu.

POVEZANI ČLANCI:

“Svjesni smo da nije lako doći do publike u Beču. Posebno u ovo predbožićno vrijeme. Ali uspjeli smo ostvariti suradnju s bečkom galerijom DIT. koja je akustički idealna upravo za gitaristički recital. Zadovoljan sam koncertima ovogodišnjeg Festivala, jer sva tri su održana u akustičnim i poznatim bečkim prostorima”, rekao nam je umjetnički voditelj festivala Nalis. Napomenuo je kako već počinju pripreme za sljedeću godinu i 20. jubilarni Festival hrvatske glazbe u Beču.

>> VIDEO Velika policijska zapljena kod Dubrovnika: Otkrili im pošiljku od koje se može uzgojiti 130 tona marihuane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije