Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačni rezultati upisa u srednje škole 9. srpnja

Gimnazije opet top-izbor, interes i za medicinske sestre i farmaceutske tehničare

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 20:58

Najveći interes u gradu Zagrebu je za VII. gimnaziju, u Splitsko-dalmatinskoj županiji za splitsku IV. gimnaziju Marko Marulić, u Primorsko-goranskoj županiji za riječku gimnaziju Andrije Mohorovičića, a u Osječko-baranjskoj županiji za Osječku I. gimnaziju.

Za točno pet dana, 9. srpnja u 12 sati bit će objavljena konačna ljestvica poretka po kojoj će budući srednjoškolci točno znati jesu li upisali željene srednje škole. I dok postupak upisa srednjoškolaca još traje, a učenici do četvrtka 7. srpnja mogu u sustavu mijenjati programe kao i mijenjati raspored prioriteta koji se sastoji od najviše šest željenih srednjih škola, već je sada poznato, barem prema trenutačnim prijavama u sustavu, kojih je to top-pet srednjih škola koje najviše učenika želi upisati u Zagrebu, Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Tako je u metropoli prvo mjesto, barem prema broju prijava i istaknutom prioritetu, zauzela VII. gimnazija. Njezin opći gimnazijski smjer prijavilo je 1325 učenika. Na drugom je mjestu u Zagrebu II. gimnazija, slijedi je X. gimnazija Ivan Supek, dok četvrto mjesto zauzima Prva ekonomska škola koji je prijavilo kao prioritet 1120 učenika. Peta u Zagrebu po interesu ovogodišnje generacije učenika je Gornjogradska gimnazija koju je prijavilo 1054 učenika.

IV. gimnazija Marko Marulić prvi je izbor splitskih učenika, a u Splitu je velik interes i za Zdravstvenu školu, točnije farmaceutskog tehničara koji je kao svoj prvi izbor istaknulo 373 učenika dok je redovna kvota toga smjera 26 učenika. U Splitsko-dalmatinskoj županiji velik je interes i za II. gimnaziju, V. gimnaziju Vladimir Nazor, I. gimnaziju i III. gimnazija, Split.

Riječkim je pak učenicima Gimnazija Andrije Mohorovičića prvi izbor. Tu gimnaziju želi upisati 515 učenika, dok je redovna kvota 72 učenika. I u Primorsko-goranskoj županiji velika navala je za smjer fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka koju je ove godine prijavilo 300 učenika, redovna je kvota 22 učenika. Među top-školama po broju prijava u Rijeci je i Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo smjer tehničar za računalstvo koju je prijavilo 273 učenika dok je redovna kvota 48 učenika.

U Osječko-baranjskoj županiji prvi izbor učenicima je I. gimnazija Osijek koju ove godine želi upisati 687 učenika. Među osječkim učenicima vlada interes za Medicinsku školu, i to za smjer za medicinske sestre opće njege koji želi upisati 417 učenika, dok je redovna kvota toga smjera 96 učenika. Među osječkim učenicima vlada interes i za smjer Arhitektonski tehničar koji želi upisati 250 učenika iako je redovna kvota 23 učenika.

Video - Tomašević nagradio srednjoškolce

Komentara 1

ŠA
Šaraf
21:15 05.07.2022.

Uredu je kada se obrazuješ normalnim tjekom a ovi što završe večernju školu zna se da večina velernji škola uzimaju novac i djele diplome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije