Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predmeti na aukciji

Ghandijeve "izgubljene" sandale na aukciji za 10 000 - 15 000 funti

Ghandijeve sandale
screenshot/ Mullock`s auctions
11.05.2013.
u 09:48

U ponudi će biti i jedan šal istkan od niti koje je Ghandi sam ispreo, kao i dokument s njegovim potpisom, a koji sadrži njegove posljednje instrukcije, a koji aukcijska kuća procenjuje na 40.000 funti (oko 47 400 eura).

Sandale i još nekoliko osobnih predmeta indijskog junaka Mahatme Ghandija naći će se na aukciji 21. svibnja u Engleskoj. Najavljena kao jedna od najvećih zbirki Ghandijevih predmeta, kolekcija koja će biti ponuđena na aukciji sadržavat će pisma, slike, fotografije, audio snimke, pljosku...

U ponudi će biti i jedan šal istkan od niti koje je Ghandi sam ispreo, kao i dokument s njegovim potpisom, a koji sadrži njegove posljednje instrukcije, a koji aukcijska kuća procjenjuje na 40.000 funti (oko 47 400 eura), obavijestila je aukcijska kuća Mullock.

Kupci će moći nadmetati i za par kožnih sandala koje potiču ih Ghandijeve kuće nadomak Bombaja, gdje je živio od 1017. do 1934. godine. Sandale su poprilično iznošene i u lošem su stanju, a procijenjene su na 10 000 do 15 000 funti.

Prema legendi, Ghandi je trčeći za vlakom, izgubio jednu sandalu. Nije želio propusti vlak koji je već krenuo odlučio je baciti i drugu kako bi njegova obuća mogla nekom koristiti. To je savršena ilustracija njegove filozofije darežljivosti i pragmatizma.

>>Gandhijeva pisma i fotografije na aukciji za više od milijun dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije