Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hodajući kalkulator

Genije iz BiH: Mustafa (9) napamet zbraja brojeve s pet znamenki!

škola,učenik,razred,učionica,učenje, (1)
Thinkstock
29.09.2013.
u 20:05

Mustafa Bajramović iz BIH pravo je čudo od djeteta. Voli bi biti kao Tesla kad odraste

Mustafa Bajramović učenik je četvrtog razreda bosanskohercegovačke osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Jezera s nevjerojatnim darom za matematiku.

Ovaj devetogodišnji dječak napamet zbraja i oduzima peteroznamenkaste brojeve, javlja Kurir, dok one sa znamenkom manje bez ikakvih teškoća množi i dijeli.

Već sad je dobio nadimak ''čudo od djeteta'', a njegovi vršnjaci kažu da je brži i od kalkulatora.

- Lako pamtim brojeve i volim zbrajati, oduzimati, množiti i dijeliti višeznamenkaste brojeve. S bratom, koji pohađa deveti razred, natječem se u učenju. Volio bih studirati matematiku ili neku drugu prirodnu nauku i postati slavan kao Nikola Tesla - kazao je mali Mustafa.

Pohvalile su ga i učiteljica Đana Kulenović, koja kaže da dječak ima i talent brzog čitanja gradiva, te majka Šeherzada koja ne skriva zadovoljstvo Mustafinim talentom.

- Mustafa je s četiri godine sam pisao i čitao. Stalno je uzimao knjige od starijeg brata Irhana i u njegovim bilježnicama pisao slova i brojeve. Moj suprug Zijad i ja se bavimo poljoprivredom i nemamo dovoljno vremena da s Mustafom radimo školsko gradivo. Međutim, njemu je Bog dao dar za učenje i njemu nije potrebna naša pomoć - kazala je ponosna majka.

>>Dvogodišnjak je genije, službeno pametniji i od Obame

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije