Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu
Povratak na članak

Generalski zbor i Odbor za obranu: U optužnici nema nijednog dokaza, ništavna je

Odbor za obranu i Hrvatski generalski zbor poručuju da se optužnicu ne može prihvatiti jer je neutemeljena. Već ranije je niz naših vodećih dužnosnika rekao da je srbijanska optužnica neprihvatljiva jer se temelji na primjeni pravila o univerzalnoj jurisdikciji

Komentari 8

TR
Tripoli
21:02 08.06.2022.

A da pitate milorada..ipak je on plenkijev,ha?!

VL
ZA
zarko815
21:16 08.06.2022.

Neka Selak ispriča koji JNA piloti su bombardirali Hrvatsku, on to najbolje zna ili se boji istine ?

VL
Avatar joshan
joshan
21:08 08.06.2022.

njima nikada nisu ni trebali dokazi, oni su svojim lažima uvijek dobro prolazili kod međ.zajednice,za razliku od nas koji imamo dokaze protiv njihovih ratnih zlikovaca,ali oni svejedno šetaju slobodni HR gradovima i smiju se u facu svojim žrtvama,koje su silovali....

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
21:21 08.06.2022.

A kako je tek Bidenu, sljedeći na redu su američki piloti optuženi za ratne zločine protiv civilnog stanovništva u raketiranju Beograda 1999.

VL
PR
prajdali100
21:04 08.06.2022.

Pa valjda će se Plenkovićev koalicijski partner oglasiti i reći da je optužnica politička i da nema veze sa zdravim razumom.

VL
HU
Hubrvi
22:36 08.06.2022.

Premijer je kratko i jasno rekao, da je srbska jurisdikcija nad gradjanima Hrvatske neprihvatljiva i nistavna. Isto to je rekao Premijer i za te bezvezne optuzbe. I time je ta prica za prvo zavrsena. Ne vidim nikakvog razloga, da se sad izvlace Bog te pitaj koji strucnjaci ili figura s Pantovcaka koji ponavljaju to sto je Premijer rekao, pa onda traze od Premijera da se tako postavi, kako se je on vec davno postavio. Da nije istinito, bilo bi smijesni.

VL
Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
22:30 08.06.2022.

Tu se Generalski zbor nema što mješati,već naša diplomacija treba pred UN izboriti nenadležnost srpskog suda za počinjene ratnih zločina pripadnika HV nad srpskim civilima i njihovim vojnicima.Uzalud mi tu trabunjamo zajedno sa Generalskim zborom,a ti piloti ako samo mrdnuu preko hrvatske granice u Sloveniju,Mađarsku ili neku drugu avio destinaciju bit će uhićeni-zato treba preuzeti izraelski model i pred UN zatražiti nenadležnost srpskih sudova,s time da se sada pitam: tko je izdajica u redovima HV koji je srpskim sudskim vlastim dostavio podatke o tim pilotima koji su bombardirali kolonu srpskih izbjeglica-izraelskom pilotu ne možete ni lice vidjeti,a kamo li da znate kako se zove.Zašto kod nas nisu procesuirani nakon toliko godina zapovjednici koji su izdali pilotima takve zapovjedi za koje se znalo da su u suprotnosti sa pravilima ratovanja.Nitko me ne može uvjeriti da to artiljerijsko teško nauružanje nije moglo biti uništeno na drugačiji način jer tijekom 1994/5 izveden je niz specijalnih akcija kojima su u dubini bivše tkz.SAO Krajine uništavani njihovi kamioni sa lansirnim rampama za VBR a to se isto radilo i u BiH u okolici Drvara u proljeće 94...postojalo je niz drugih mogučnosti,a ne prljati ruke sa krvlju civila.I da,sramotno je da su tamo neki poluidioti u ratnom zrakoplovstvu na kraju zasrali do tada briljantnu akciju Oluja kao da u BiH srpska vojska nije imala još na 100-tine drugih artilhetijskih baterija s kojima je mogla gađati RH (a znamo da nisu)

VL
PH
Petarstijena-HR
22:23 08.06.2022.

Ako si raketirao kolonu civila i djece,i pobio ih,onda. Se predaj sam i pokaj se za svoje grijehe...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.