Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO JOSIPOVIĆ:

'Rakar mi nije savjetnik, a generale ne treba rehabilitirati, oni nisu ničim kažnjeni'

Ivo Josipović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
07.11.2014.
u 15:32

Generali su dobili čak povlaštenu mirovinu, rekao je Josipović

Predsjednik Ivo Josipović za Soundset je rekao kako ne trebao rehabilitirati generale umirovljene 2000. godine, što je najavila njegova protukandidatkinja na predstojećim predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović.

- Generale o kojima je riječ nema se što rehabilitirati. Oni nisu ničim kažnjeni, oni su dobili čak povlaštenu mirovinu. Zašto? Zato što je ispravno predsjednik Mesić smatrao da ljudi koji su u oružanim snagama ne mogu tako kolektivno nastupati u politici, to nije u kriterijima demokracije, ali tu priča završava! – rekao je Josipović.

Komentirao je i optužbe da je Marko Rakar, koji je trebao biti njegov savjetnik, izravnim ugovorima o javnoj nabavi dobio više od milijun kuna.

– On je dobio poslove sasvim sigurno zato što je upravo vrhunski stručnjak, pogledajte koristi koje je dobio, a ono što treba provjeriti jest je li on te poslove dobio u skladu sa zakonom. Za moj ured je radio samo jednu stvar, radio je web-stranicu, napravio je jako dobro, poštivali su se svi propisi o javnoj nabavi i ja tu ne vidim apsolutno nikakav problem osim želje da se malo podmeće pred kampanju! – rekao je Josipović.

>> Što su to prije 14 godina napisali hrvatski generali?

>> Stjepan Mesić: Izjava Kolinde Grabar Kitarović je konfuzna

Komentara 37

ME
MED
15:54 07.11.2014.

Jednoumlje, rezim i cenzura odavno na djelu!!

HA
Halobar
15:55 07.11.2014.

Opet ne govori istinu Budu kažnjeni kaze Ivo pa nije vsljda Ivo da mislis da ih je trebao na Goli poslati ili ne daj Boze na neko drugo mjesto.

PI
pista1
15:41 07.11.2014.

bojite se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije