Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

General Miličević ipak ne ide na školovanje u SAD, ali danas svjedoči o nabavi vojnih kamiona

02.04.2009.
u 22:07

General bojnik Jozo Miličević ipak neće ići na vojno školovanje u SAD, odlučio je jučer ministar obrane Branko Vukelić. Iako bi se moglo očekivati da je odluka rezultat nekih problema unutar obrambenog sustava, riječ je ipak o tome da SAD nije uplatio novac za njegovo školovanje, pa Vukelić nije imao drugog izbora nego poništiti prijašnju odluku. Kako doznajemo iz MORH-a, SAD je obavijestio 17 država da oko dva milijuna dolara koji su bili predviđeni za programe školovanja nije raspoređeno te da su ti programi privremeno otkazani.

No, čak i kada bi se novac uplatio u roku od nekoliko dana, Miličević bi teško mogao otići na školovanje s obzirom na to da bi u utorak trebao otputovati u SAD, prvo na tečaj naprednog engleskog, a zatim na vojno školovanje. Iz MORH-a ističu kako nije Hrvatska jedina koja je pogođena nedostatkom novca, nego je privremeno otkazan cijeli program školovanja u kojem sudjeluje 17 država.

Također doznajemo da su donesene sve potrebne odluke da bi Miličević mogao svjedočiti pred saborskim povjerenstvom koje istražuje nabavu vojnih kamiona iz 2004. godine te da će se on u petak i pojaviti pred tim povjerenstvom. SDP-ovci, koji su tražili osnivanje povjerenstva, polažu velike nade u njegovo svjedočenje jer je on u vrijeme nabave bio glavni inspektor obrane, a napisao je izvješće o izvanrednom nadzoru nabave kamiona u kojem je naveo niz nepravilnosti.

Riječ je o nabavi 39 kamiona za 35 milijuna kuna izravnom pogodbom nakon poništenja prethodnog natječaja, u kojem su se, prema tvrdnjama SDP-ovaca, vozila moglo nabaviti jeftinije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije