Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA Kamioni

General Barić ne zna kakva je bila ocjena NATO-a za 2004.

barić
Tomislav Miletić/Pixsell
24.03.2010.
u 16:29

Govorilo se da treba što prije nabaviti 20 kamiona radi postizanja partnerskih ciljeva i udovoljavanja standardima NATO-a.

General Slavko Barić, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, svjedok obrane u postupku protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova bivšeg pomoćnika Ive Bačića, izjavio je danas na pitanje obrane kako je bilo požurivanja u nabavi vojne opreme, u skladu s partnerskim ciljevima. Barić je dao vrlo kratak iskaz, prema kojem nije znao ni kakva je bila ocjena nadzora NATO-a za 2004. godinu, a nije bio ni na sastancima na kojima se 2004. godine dogovarala nabava kamiona.

Pravnik iz MORH-a Spomenko Eljuga, drugi svjedok obrane, izjavio je kako na sjednici povjerenstva ipak nisu svi članovi bili jednoglasni kako sve ponude udovoljavaju tehničkim uvjetima.

– Govorilo se o tome da treba što prije nabaviti 20 kamiona radi postizanja partnerskih ciljeva i udovoljavanja standardima NATO-a. Milan Sučić sugerirao je da se što prije dogovorimo – rekao je S. Eljuga te objasnio kako je problem s nabavom MAN-ovih kamiona bio u sudskom sporu tvrtke Autohrvatska s MORH-om.

Komentara 5

GO
goran71
01:58 25.03.2010.

Ako je 20 kamiona bila cijena ulaska u NATO onda je neko stvarno lud ovdje.Pa hrvatska je primita u NATO samo zbog BiH .Mi vise nemamo novca da nahranimo gladen a kamoli da se nosimo sa NATO-vim zahtjevima.Ovo je samo jedna podla igra ,PRANJE NOVACA

SI
sifoklop
17:37 24.03.2010.

Lukav je naš Slavko. Da ima šanse da HDZ ostane na vlasti ili da je Ronki u milosti branio bi ga iz sve snage, a ovako je odlučio govoriti istinu. Tako i treba generale, pusti smeće neka samo pliva niz vodu. Kad je uzima nije ni skim dijelio.

OB
-obrisani-
23:34 24.03.2010.

Da HV nije nabavio 20 kamiona ne bi mogao ući u NATO, još sam očekivao i izjavu od dubokoumnih i visokoobrazovanih generala i dužnosnika MORH-a da bi to rezultiralo katastrofalnim gubicima NATO-a u Iraku i Afganistanu , jer sam pogled na ovog RVI generala odaje dojam o visokoprofesionalnoj vojničini , kada je takav general samo možemo zamisliti kakvi su mu brigadiri i pukovnici. Zato oni i imaju plaće po 2000€ plus muljaže na dnevnicama, putnim troškovima, službenim vozilima, pa onda domjenci i tako unedogled pa ima država novaca ako i nema zadužiti će se, a još gore razmišljaju ostali na državnom koritu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije