Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIZ GUBI STRPLJENJE
Povratak na članak

Gdje su sada obećana moćna oružja Njemačke i Francuske: U neizvjesnosti novi tenk i avion

Politički čelnici su ovaj put htjeli biti pametniji: u FCAS (avionu) će glavnu riječ voditi Francuska, a u MGCS (tenku) Njemačka pa da svatko bude namiren jer bi se i sastavni dijelovi trebali proizvoditi pola u Francuskoj, pola u Njemačkoj.

Komentari 23

XA
xaron
23:06 11.06.2023.

Prema članku, prije 20-tak godina Francuska je (ne)opravdano zakljičila da joj tenkovi više ne trebaju jer više ne postoji opasnost sa Istoka. Sada, poslije Ukrajinskog rata, Francuska je (ne)oprevdano zaključila da joj trebaju tenkovi jer postoji opasnost sa Istoka poslije spektakularnog proboja Rusije u Ukrajini gdje su za godinu + napravili proboj od 10-tak kilometara ? Mora se priznati da im je superiorna logika.

VL
VI
Vik
08:34 12.06.2023.

Milanovic daje savjet rusima i salje im 9 jugovic koji ce preokrnut rat Putin ce da odlikuje Milanovica

VL
DU
Deleted user
22:20 11.06.2023.

Fiktivni Proracun, Knjigovodstvo, 20 Tenkova = Vila sa bazenom an Karibima,

VL
VI
Vik
08:36 12.06.2023.

Ruso fili srboslavci vec zavijaju kao ranjeni vukovi Slava Ukraini

VL
ZA
zagabria5
08:01 12.06.2023.

Francuska i Njemačka nikad neće iskreno surađivati i dogovarati se, kao i mi i Srbija. I takvo razjedinjeno vodstvo vodi pogubljenu Europu. Izašli smo iz Juge ali u mnogočemu EU kao zajednica nije bolja kao rješenje. U ratu su velikom većinom bili na srpskoj strani

VL
Avatar Striborski
Striborski
08:46 12.06.2023.

Koji leopardi ... pa zar nisu to kombajni?

VL
SS
sokac sa drave
09:08 12.06.2023.

Njemci i francuzi su vodili tridesetgodisnje ratove i pomirenje im je nametnuto od amerike zbog vlastitih interesa.Opet su francuzi potajni saveznici rusije poslije poraza Napoleona i zarobljenih dvijesto tisuca vojnika koje rusi nisu poubijali vec su ih zdrave vratili u francusku.Dakle posmatrajmo dalje razvoj situacije.

VL
LA
lajh1985
02:43 12.06.2023.

sto kazu braca boksaci? Kako mace predu ili ih pocepali pa ukri hoce nove?

VL
HR
Hrvoje5
20:53 11.06.2023.

Jao, ja već mislil da ih hoće ukroreichu poslat

VL
DU
Deleted user
20:53 11.06.2023.

Francuzi su s Rafale-ima pokazali da sami znaju napravit bolji posao od ostatka Europe zajedno. CATIA je stvorila Rafale od nule. Prvi zrakoplov u potpunosti dizajniran u računalnom software-u. Francuzi su znalci za oružje.Učinkovito,tehnološki napredno,lijepo.(koliko može oružje bit) Glede tenkova: na stranu hvaljeni njemački čelik ni jedan tenk ne može Leclerc-u ni sad stat na crtu. Izuzetak je izraelska Merkava IV/V. Vidjeli smo da Leopardi gore kao od papira kad ih nađu ruski Lanceti.Takav kamikaza dron košta možda 30 u vrh glave 50 tisuća dolara,a zapadni tenk od 5 milijuna na više.

VL
Avatar Behemot
Behemot
22:15 11.06.2023.

Britanci koji patološki mrze sve a posebno Nijemce i Francuze su sabotirali izradu novog EU lovca na način da su preko Amerikanaca prisilili Njemačku (koja je u biti protektorat) da kupi F-35-ice kako bi umjesto investiranja u novu tehnologiju i izume od kojih bi poslije zarađivali sav novac dali Amerikancima, čak im nisu prepustitli niti održavanje kako bi što više opljačkali Njemačku.

VL
EJ
ejStef
23:06 11.06.2023.

Kada se zadnji puta Europa tako dogovarala, nastao je Eurofighter kojeg nitko ne želi jer je toliko skup i neisplativ za održavanje. Najpametnije je napravila Francuska koja je izašla iz tog programa i sama napravila Rafale... Drugo pitanje je što je s ostalima koji imaju kakvu takvu industriju, zar će se samo Njemačka i Francuska financirati? Tu je Italija, Češka, Poljska, Švedska... Ne treba zaboraviti niti Ameriku niti VB koji će sigurno lobirati za svoje. S time da nisu baš svi tak bedasti, ipak znaju da je ići u partnerstvo s Nijemcima kao ugovor s vragom...

VL
DU
Deleted user
23:41 11.06.2023.

Haaaaaahhhaa..."europska vojska". EU je provizorij raznolikih kultura i svjetonazora. Na kom jeziku se ta vojska razumjela i na kom bi bile komande? Na irskom možda (jedna od najmanjih članica)???...ili malteškom? Ovo je neka humoristična rubrika?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.