Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Gdje su krupne ribe?

14.09.2006.
u 19:43

Tresla se brda, rodio se Zec. To je zasad siže predstave za domaću javnost i strane promatrače, nakon prvog čina otpočeta sastankom na vrhu Mesić-Sanader-Bajić, nastavljena drugog dana u sastavu Bajić-Cvitan-Benko i završena uhićenjem bivšeg vlasnika Kamen-Ingrada Vlade Zeca. Moguće je da će uhićenja biti još, no vjerojatno samo u trokutu triju slučajeva koje je apostrofirao sam premijer Sanader: Kamen-Ingrad, Brodosplit i Mljet.

Ako se priča ne bude širila i izvan toga, od cijele akcije moglo bi biti malo koristi. Jer, je li moguća korupcija bez političkih zaštitnika? Dosad smo uglavnom gledali tek smjene i povlačenje u sjenu političara. No, to očito nije dovoljno, a i iz Europe pitaju: kako to da dosad nema nijedne zaista krupne ribe u mreži Uskoka? Možemo dodati i da je još prije godinu dana državna revizorica Šima Krasić izvijestila o katastrofalnom upravljanju Požeško-slavonskom županijom, a da na to nitko nije ni prstom maknuo.

Vatromet je počeo tek smjenom vlasti, kad je umjesto HDZ-a zasjeo SDP, a i sad još nitko ne spominje kakvu je ulogu u tome imao bivši župan Anto Bagarić. No, možda i SDP griješi kad staje iza načelnika Mljeta, svodeći sve na spor o tome je li zemlja državna ili općinska. No, stvar nije u tome, nego u cijeni. Je li zemlja prodana budzašto, tko je to učinio i zašto? To su pitanja na koja valja odgovoriti, slično kao što valja reći i zašto se mjesecima ne raspleće afera Brodosplit.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije