Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIKA IZMEĐU SJEVERA I JUGA
Povratak na članak

Nemojte očekivati da vas u ovim zemljama domaćin ponudi hranom: 'Svatko nosi svoje...'

Internet je zapalila karta europskih zemalja koja se tiče ''ponude'' hrane pri dolasku u goste, a mi smo provjerili koliko ona vjerno prikazuje stvarno stanje

Komentari 2

BA
BartolomejIV
09:38 23.07.2023.

Koa poslovni čovjek u propaloj državi često sam poslovno boravio kod više kupaca u Njemačkoj i Italiji. U Italiji bez izuzetka svi naši poslovnui partneri su nas ugostili, često i u svojim kućama bez obzira da li smo skolpili neki posao, jer jer je to njihov mentalitet, jer su znali kakva smo sirotinja bili, donjeli nam kavu ..., za razliku od Nijemaca gdje nam često nisu ponudili ni vodu, a kada su znali da idemo i njihovoj konkurenciji za nama su slali uhode i prijetili o prekidanju suradnje.

VL
Avatar Cohen
Cohen
15:21 23.07.2023.

Kad te Francuzi pozovu u svoj dom na večeru čeka te prava gurmanska svečanost. Očekuje se da poneseš butelju dobrog vina. Kod Amerikanaca je simpatično da na večeru s većim brojem gostiju svatko donese neko jelo, a jede što god/čije god tko želi. Veću srdačnost i gostoljubivost od nas pokazuju prema ljudima koji se dosele u susjedstvo. Obavezno dolaze na vrata s pripravlenim jelima. Dijeljenje računa u restoranima, nasuprot tome, je krajnje antipatično. Nema onog "ti ćeš drugi put", kao kod nas. Inače, tema je sociološki zanimljiva i bilo bi zanimljivo provesti studiju samo u našim uvjetima tko (u smislu visine prihoda, dobi, bračnog statusa, veličine obitelji, razlike grad-selo, pojedinih regija) uopće danas zove k sebi, u stan ili u vrt/dvorište, goste na ručak ili večeru , uz usporedbu kakva je bila praksa prethodne generacije. Ni ovdje se ne ponašamo svi po istom obrascu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.