Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUP ZDRAVSTVA

Gazić: Medicinske sestre zaslužuju veće plaće!

Zagreb: Gužve i ?ekanje na odjelima Klini?ke bolnice Dubrava
Foto: Davor Puklavec/24sata
1/4
11.01.2024.
u 11:58

Podsjetimo, medicinske sestre i tehničari najbrojnija su profesija u sustavu zdravstva i kao takvi su ključni stup zdravstvenog sustava i ključni čimbenici zdravstvene skrbi.

Medicinske sestre i tehničari nesporno zaslužuju veće plaće, adekvatno vrednovanje i bolje uvjete rada - poručio je Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, komentirajući informacije vezane uz nove koeficijente za medicinske sestre i tehničare i izrazio uvjerenje da će sestrinski sindikati ispregovarati najbolje uvjete za medicinske sestre i tehničare.

Podsjetimo, medicinske sestre i tehničari najbrojnija su profesija u sustavu zdravstva i kao takvi su ključni stup zdravstvenog sustava i ključni čimbenici zdravstvene skrbi.

VEZANI ČLANCI

-Očekujemo da će sindikati ispregovarati najbolje opcije i najbolje uvjete za sestrinsku struku. Mi smo jedini s dva sindikata prisutni u pregovorima, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara i Samostalni sindikata zdravstva i socijalne skrbi. Medicinske sestre imaju ključnu ulogu u zdravstvenoj skrbi i njihova stručnost i predanost poslu osiguravaju, među ostalim, sigurnost i dobrobit pacijenata. Stoga sam uvjeren da će sindikati i resorno ministarstvo iznaći najbolje rješenje za našu struku jer medicinske sestre i tehničari svojim profesionalnim i predanim radom već odavno zaslužuju veće plaće, adekvatno vrednovanje i bolje uvjete rada - rekao je Gazić te dodao kako bi to u konačnici najvećim dijelom otklonilo razloge za kontinuirani odlazak sestara na rad u inozemstvo. To bi ujedno, dodaje Gazić, privuklo i mlade da ostanu raditi u struci bez da razmišljaju o prekvalifikaciji ili odlasku iz zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, stoji u priopćenju Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara.

VIDEO Beroš odgovorio liječnicima koji prijete štrajkom: 'Prijedlog koeficijenata je i više nego adekvatan, više od tog nije moguće'

Komentara 1

OL
olujasviholuja2
13:41 11.01.2024.

Doktorima i m. sestrama treba povećet plaće ,a ne ovima koji rade po uredima i oko ureda, ako su njima male plaće neka idu raditi u realan sektor i neće biti uvoz radnika iz dalekog istoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije