Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEHIST

Gazdi koji mu nije davao plaću ukrao laptop pa ide u zatvor

mandic
24.10.2010.
u 17:14

Iako je laptop dan poslije predao u policijsku postaju, zaradio je godinu dana zatvorske kazne zbog prijašnje uvjetne osude

Andrija Mandić iz Otoka pokraj Vinkovaca u ponedjeljak bi se trebao javiti u zatvor u Remetincu na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog krađe gazdina laptopa.

Mandić kaže kako je svaki dan radio po 10 sati i s ostalim radnicima koji, kao ni on, nisu bili prijavljeni, spavao u montažnoj baraci. Kad mu je gazda poslije dva mjeseca rekao kako ga neće još isplatiti, ušao je u susjednu baraku i uzeo laptop. Sutradan, kad se vratio kući, zažalio je i predao laptop u policijsku postaju.

Iako su u policiji rekli da neće biti prijave, odveli su ga u Remetinec na mjesec dana i nakon 10-minutne rasprave osudili na šest mjeseci, a nakon žalbe Državnog odvjetništva na godinu dana jer je već bio osuđen uvjetno.

Našao je i svjedoke koji će potvrditi da nije htio ukrasti laptop te da će barem odgoditi odlazak u zatvor zbog pretraga. Nada se da će u zatvor i poslodavci koji ne plaćaju radnike.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
17:31 24.10.2010.

Za njega nema oprosnice, jel?!

MU
Mućanin
17:43 24.10.2010.

Bolje bi prošo da je šefu ruke ili noge slomio!!!

BA
bazzaretta
17:48 24.10.2010.

Autor teksta pise da je uvjetno osudjen za prijasnji preksaj - zasto nije istrazio koji je to prijasnji preksaj bio? Mozda je upravo cinio kradju, no \"eto, zato sto mu je prvi put nek bude uvjetna kazna.\" Uzalud name je hrvatsko pravosudje kad se boji osuditi covjeka \"jer mu je zao.\" Pa zao je i onim tajkunovim sinovima sto su ubili neduzne ljude svojom bahatoscu u prometu. Uobicajeno obrazlozenje: \"Ubio je neduznu osobu, no dolazi iz dobre obitelji i nije prije bio osudjivan.\" Dajte mu uvjetnu....Nije zatvor samo kazna za zlocin, vec i \"uputa\" drugima sto ih ceka ako krenuti tim putem. Ljudi trebaju odgovarati za svoje postupke, bio to sitni lopov Andrija ili sef mafije Sanader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije