Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Garešnica: Problem sa strujom 'nabrusili' mještane

04.11.2008.
u 16:21

U Garešnici i okolnim naseljima građani su nezadovoljni načinom na koji se garešnička Elektra odnosi prema potrošačima i sve glasnije i otvorenije iznose zamjerke na račun garešničkih ”strujara”.

Diže im se kosa
Posebno su ogorčeni mještani Tomašice, i to zbog slabog napona struje pa strahuju za svoje kućanske i druge aparate. Ljudima se diže kosa kada im svjetlo u žaruljama počne treperiti, na trenutke se potpuno gase, a to se događa najčešće kada netko od susjeda koristi aparat za varenje.

Zvali su Elektru, no rečeno im je da je opskrba strujom uredna, premda su prethodno priznali da u gornjem dijelu sela treba napraviti novu trafostanicu radi poboljšanja napona.

Mještani sela Kajgane tražili su da Elektra ukloni drvene nosače struje koji se nalaze tik uz cestu, koja je dionica prometnice Garešnica-Kajgana-Grubišno Polje-Virovitica, te kojom danonoćno prolaze brojna vozila, s obzirom na to da se radi o najkraćem prometnom smjeru od Virovitice prema Kutini i autocesti, a njime se služe i vozači iz Mađarske. Automobili su već udarali u bandere, no to nije navelo Elektru da tupove izmjesti na drugu stranu putnog jarka.

U Velikoj Bršljanici djelatnici Elektre nedavno su počeli zamjenjivati drvene dotrajale bandere s, opisuju mještani, još ružnijim i grbavijim, time su također izazvali revolt stanovnika tog lijepog naselja na obroncima Moslavačke gore.

Drvene bandere
No, vrhuncem bahatosti Elektre smatra se činjenica što su članovi njihove uprave neosjetljivi na problem na koji su ukazivali građani Garešnice. Naime, u najužem središtu grada, na pedesetak metara od semafora i raskrižja Nazorove, Svačićeve, Graničarske i Kolodvorske i dalje su, jučer smo snimili, stare drvene bandere, a protežu se Ulicom Petra Svačića i Martina Humljana.

Građani, a i gosti pitaju se koji to još grad u svojem središtu ima drvene nosače struje. A u svakom, pa i udaljenijem selu daruvarskog i pakračkog kraja stoje ravne betonske bandere. Kakvu su to poslovnu politiku zadnjih 20 i više godina vodili u poslovodstvu Elektre?

Ne može se izbjeći i činjenica, da i danas, u 21. stoljeću, u garešničkom kraju ima naselja koja još nemaju struju. Riječ je o Trnovitičkom Popovcu, u kojem desetak, uglavnom romskih obitelji, nema struju i čija djeca školske zadaće pišu uz svjetlo petrolejke. Tražili su, molili, ali je Elektra ostala dosljedna u šutnji i nezainteresiranosti za probleme tamošnjih ljudi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije