Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cestogradnja

Galić: Životi djece i mještana sada su svaki dan na kocki

'Varazdin \\u0096 20. 05. 2010., Ivanecko Naselje \\u0096 Mjestani Ivaneckog Naselja sa zadovolsjtvom su doceklai najave da bi gradnja pjesacko-biciklisticke staze u sklopu Bettermenta napokon pocela
'Tezak *10'
20.05.2010.
u 16:45

Zbog velikih promjena na kolniku projekti su tijekom veljače i ožujka ove godine revidirani

Zna li se da im pokraj prozora na dan protutnji i po osam tisuća vozila te da čak i prelazak s jedne na drugu stranu ceste graniči s umijećem, ne čudi što je pitanje nad pitanjem građana ama baš svih naselja uz državnu cestu D35 – kada će napokon početi realizacija Bettermenta, u čijem sklopu će se graditi i pješačko-biciklistička staza od Vidovca do Ivanca i Lepoglave.

Na ivanečkom području tu problematiku već nekoliko godina s osobitim zanimanjem prate mještani Ivanečkog Naselja, koji su, u strahu za vlastitu sigurnost i sigurnost svoje djece, na taj problem svojedobno upozorili mirnim prosvjedom.

– Interes građana Naselja i više je nego razumljiv, jer ono se većinom proteže tik uz državnu cestu Ivanec – Varaždin. Svaki dan na kocki su, ni više ni manje, životi mještana i djece. Nikome više i ne pada na pamet da u Ivanec ide pješice, a srednjoškolce roditelji do Srednje škole u Ivancu voze osobnim vozilima. Biciklima je preopasno – ističe predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Galić, a cestom gotovo svake sekunde prođe vozilo.

Promet je sada i gušći nego inače jer se zbog rekonstrukcije obližnjeg raskrižja na ulazu u poslovnu zonu regulira semaforima. Zbog toga naizmjenično s jedne i druge strane promiču kolone vozila pa prelazak ceste graniči s nemogućim pothvatom.

Usto, na tome ravnom dijelu ceste, pokraj poslovne zone i velikih trgovačkih centara, vozači vole stisnuti gas pa je dosad tu mnogo ljudi stradalo, a lani je jedna osoba i poginula. Stoga i ne čudi što su i građani Ivanečkog Naselja s (opreznim) zadovoljstvom dočekali vijest o tome da bi, nakon višegodišnjeg odgađanja, Betterment napokon trebao početi ove godine.

– Poznato je da su projekti za obnovu državne ceste kroz Ivanec izrađeni još 2006. Zbog velikih promjena na kolniku, projekti su tijekom veljače i ožujka ove godine revidirani i poslani Hrvatskim cestama u Zagreb.

Tijekom drugoga ovogodišnjeg kvartala predviđa se izrada tender-dokumentacije i raspisivanje međunarodnog natječaja, a radovi bi trebali početi u zadnjem kvartalu ove godine – poručio je šef varaždinske ispostave Hrvatskih cesta Stjepan Marković.

U ivanečkim gradskim službama potvrđeno je da im je iz Hrvatskih cesta već dostavljen popis katastarskih čestica radi njihova otkupa od privatnih vlasnika. Budući da je otkup zemljišta za potrebe gradnje pješačko-biciklističke staze obveza jedinica lokalne samouprave, gradske su službe preuzele dokumentaciju.

 Kako bi pridonijeli sigurnosti učenika koji na autobus čekaju na sporednoj cesti na izlazu iz Punikvi na državnu cestu D35, mjesni vijećnici smatraju da bi na prisutnost djece vozače trebalo upozoriti postavljanjem dodatnih prometnih znakova. Promet županijskom dionicom treba ograničiti za teška vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije