Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBIJSKA PREDSJEDNIČKA TURNEJA

Gadafi nakon Rusije odlazi u Bjelorusiju

02.11.2008.
u 13:33

Libijski vođa Muamer Gadafi treba u nedjelju doputovati u Bjelorusiju gdje će se sastati s predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, u okviru posjeta zemljama na području bivšeg Sovjetskog Saveza, objavio je Lukašenkov ured.

"Čelnici dviju zemalja u ponedjeljak će u Minsku održati susret koji će dovesti do potpisivanja više bilateralnih ugovora", piše u priopćenju iz ureda bjeloruskog predsjednika. Muamar Gadafi će u Minsk doputovati iz Moskve, gdje je potpisao ugovor o suradnji na području civilne nuklearne energije, nakon pregovora koji će, kako je rekao, pridonijeti obnovi "geopolitičke ravnoteže".

Bio je to prvi posjet libijskog čelnika Moskvi nakon raspada Sovjetskog Saveza. Gadafiju je ovo i prvi boravak u Bjelorusiji. Lukašenko čiji režim Washington naziva posljednjom europskom diktaturom, posjetio je Libiju 2000., u vrijeme dok je ta zemlja još bila u međunarodnoj izolaciji.

Prema libijskim izvorima u Moskvi, Gadafi će svoj obilazak bivših sovjetskih republika završiti idućeg tjedna posjetom Ukrajini.

Lukašenkov ured nije rekao hoće li Gadafi doći u Minsk sa svojim beduinskim šatorom koji je u subotu navečer bio postavljen unutar kremaljskih zidina. U šatoru je Gadafi primio ruskog premijera Vladimira Putina i poznatu francusku pjevačicu Mireille Mathieu u čijem su koncertu dvojica državnika prije toga uživala.

"Postavili ste svoj šator u Kremlju po prvi put u povijesti. To znači da smo postali mnogo bliži", rekao je Putin tijekom neformalnog razgovora s libijskim vođom u subotu navečer, prenijele su ruske agencije.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije