Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda u Karlovcu

G. Oskorušu 4 godine zatvora jer je na policajca zamahnuo mačetom

oskorus05_krs_141010
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.10.2010.
u 09:04

Mladić je bježao policiji koja je na kućna vrata došla u šest ujutro. Pred njim se pojavio policajac koji je kasnije izjavio da je Goran na njega zamahnuo mačetom...

Unatoč mladosti, takva osoba ne može biti na slobodi. Moramo ga spasiti od samoga sebe, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević za izricanja presude Goranu Oskorušu (19). Mladić je jučer osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva policajca Danijela Božičevića (26) mačetom dugom 74 centimetra.


Napeto jutro
To se zbilo 9. srpnja oko 6 sati u Pothumu Plašćanskom, kada je policija opkolila njegovu obiteljsku kuću radi uhićenja i pretrage doma. Oskoruš i Božičević susreli su se na vratima dvorišta.

– Vidio sam ga kako izlazi iz dvorišta. Viknuo sam: “Stoj, policija!”, a on je zamahnuo mačetom koja je prošla nekoliko centimetara od moje glave, jer sam se uspio izmaknuti – svjedočio je Danijel Božičević. Njegovu priču potvrdio je policajac Ivica Sertić. Goran Oskoruš zatim je pobjegao u kuću, a iz kuće kroz prozor. Sudsko vijeće izjave policajaca okarakteriziralo je dosljednim i logičnim, za razliku od iskaza njegovih roditelja, za koje je ocijenilo da su se prema sinu u sudskom postupku ponašali zaštitnički.

Za hvatanja mladića policajac je ispalio hitac iz pištolja u zrak. Nije povjerovano svjedočenju obitelji Oskoruš da su policajci ispalili nekoliko hitaca prema Goranu, ni nije prihvaćen ni prijedlog obrane da se rekonstruira događaj te da se kao svjedoci pozovu sestra Gorana Oskoruša Ivanka i njihov gost tog dana Zdenko Hudurović, jer nije ustanovljeno da su važni za postupak.

Nije postupio uobičajeno
– Osuđenik nije imao namjeru ubiti. Policajac i on su se iznenadili ugledavši jedan drugoga. No, dok bi većina odbacila mačetu čim ugleda policajca, on je postupio drukčije – obrazložio je sudac Ante Ujević.

Komentara 2

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
00:12 16.10.2010.

\'\'Osudjenik nije imao namjeru ubiti\'\', ... ccccccc, ... a da se policajac nije uspio izmaknuti, ... ode glava, ko jabuka, na dva djela .

TI
tintilinic100
22:06 26.10.2010.

I sada vidite kakva je naša država. Ovaj koji ubije Luku Ritza dobije godinu dana.. a ovaj koji samo zamahne na policajca ne napravivši mu ništa nažao.. dobije 4 godine.. a da ne spominjemo onoga koji je šefu ukrao laptop jer mu nije platio rad u firmi, isto je dobio godinu dana zatvora.haha. Eto vam naše banana države:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije