Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane prisjetio se srednjoškolskog doba...

Fred Matić o Banožićevoj izjavi da je kao dijete bio u Oluji: Žalosnog li ministra

Zagreb: Svečana akademija povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
04.08.2022.
u 18:14

Ministar je rođen 1979. u Vinkovcima, a u vrijeme Oluje 1995. imao je 16 godina. U to je vrijeme bio srednjoškolac, učenik Prirodoslovno-matematičke gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima.

Generacijski sam, nažalost, imao dovoljno godina da zapamtim što se događalo i 1991. i 1995. godine. Isto tako znam što su prolazili hrvatski branitelji i civili. Sjećam se mnogih događaja koji su bili vezani za Vinkovce i onoga što se u tom trenutku dalo pratiti iz medija, onih trenutaka sreće i radosti kada je završena vojno-redarstvena operacija Oluja, što je za sve nas u tom trenutku značilo da je završen Domovinski rat... Tako i za svu djecu koja su se u tom trenutku nalazila diljem Hrvatske – odgovorio je ministar obrane Mario Banožić na pitanje na što je to točno mislio kad je dan prije izjavio da je kao dijete bio u Oluji.

Ta je izjava izazvala brojne reakcije. Ministar je rođen 1979. u Vinkovcima, a u vrijeme Oluje 1995. imao je 16 godina. U to je vrijeme bio srednjoškolac, učenik Prirodoslovno-matematičke gimnazije Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Eurozastupnik Predrag Matić nije propustio prokomentirati Banožićeve izjave i zavrzlame oko toga tko će na čiju proslavu.

– Slušao sam maloprije izjavu onog žalosnog ministra Banožića, te opskurne izgovore... Za njega je i Mijo Crnoja stvarno doktor znanosti – rekao je Matić za N1. A što je to točno Banožić izjavio gostujući u HRT-ovu Dnevniku?

– I ja sam kao dijete bio u Oluji. Prošao sam cijeli dio '95. godine, isto kao i '91. Jako se dobro sjećam događaja, bio sam u tom ratnom području. Jednostavno mislim da svi zajedno na to trebamo gledati s pijetetom, a ne raditi na promicanju pojedinih političkih ciljeva kad o tome govorimo – izjavio je komentirajući događaje oko proslave 27. godišnjice Oluje. Ministar Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj položili su vijence i zapalili svijeće na Mirogoju.

Večernji TV: Kotromanović: 'Nakon Oluje smo u BiH do kraja razbili Mladićevu vojsku'

– I danas se s ponosom prisjećamo svih hrvatskih branitelja, kao i uloge prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Oni su odigrali ključnu ulogu u obrani Hrvatske. Mlada hrvatska država opstala je zahvaljujući braniteljima i njihovoj žrtvi u teškim danima Domovinskog rata – rekao je Banožić. U domu Hrvatske vojske Zvonimir održana je svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja i obavljena promaknuća.

– Da nije bilo vas danas ne bismo živjeli u sigurnoj i cjelovitoj hrvatskoj državi. Svjedoci smo da nam sloboda nije darovana – poručio je ministar i dodao da će ulaganjima povećati i unaprijediti sposobnosti Hrvatske vojske. Admiral Hranj rekao je da "moramo graditi sustav jednakih mogućnosti, na načelima meritokracije, gdje, uz visoke profesionalne standarde, težnju izvrsnosti i visoku radnu etiku, napreduju najbolji".

Ključne riječi

Komentara 48

DU
Deleted user
18:41 04.08.2022.

Fred Matić...zraci opet negativom iako je sve dobro naplatio u eu parlamentu. Covjek koji slabo govori i hrvatski a kamoli engleski.

FA
Fake
19:27 04.08.2022.

Matić ima nekome nešto reći, hahahahaha. Sramota od pojave.

BU
burza
18:32 04.08.2022.

Pa i bio je u oluji kao i svi mi koji smo je sa srcem podrzavali i strepili oko ishoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije