Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u AK Zagreb

Franjo Žulj i Vesna Majher nepravomoćno oslobođeni optužbi

Vesna Majher Franjo Žulj
Goran Jakuš/PIXSELL
10.05.2013.
u 15:33

Imamo evidenciju dolazaka iz koje proizlazi da je ona bila na poslu svakog dana, a 15-ak ovdje saslušanih svjedoka iskazivalo je kako ju je viđao na poslu ili je čulo za nju. Niti jedan nije kazao da nije odlazila na posao - kazao je sudac.

Franjo Žulj, bivši direktor Autobusnog kolodvora Zagreb na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođen optužbi za zlouporabu položaja o ovlasti odnosno da je fiktivno na AK Zagreb zaposlio Vesnu Majher, bivšu šeficu financija u kampanji Milana Bandića. Naime, kako je pojasnio Željko Horvatović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, vijeće je smatralo da optužbe nisu dokazane jer nisu proizlazile iz izvedenih dokaza.

- Cijeli ovaj postupak zapravo se sveo na to da je V. Majher fiktivno bila zaposlena na AK Zagreb od 14. siječnja 2008. do 16. listopada 2009. te da u tom vremenu nije dolazila na posao. No na temelju provedenih dokaza sud to nije utvrdio jer nitko nikada nije utvrdio da ona nije bila na poslu. Imamo evidenciju dolazaka iz koje proizlazi da je ona bila na poslu svakog dana, a 15-ak ovdje saslušanih svjedoka iskazivalo je kako ju je viđao na poslu ili je čulo za nju. Niti jedan nije kazao da nije odlazila na posao - kazao je sudac.

Obrazlažući dalje presudu, sudac Horvatović kazao je da je cijela priča počela objavom članka u novinama, nakon čega je uprava ZG Holdinga poslala kontrolore koji su od dolascima V. Majher na posao izanketirali nekolicinu zaposlenika.

- Očitovanje kroz anketu je nešto što se teško može prihvatiti kao dokaz na sudu. Nadalje, svjedoci su iskazivali kako su je tamo viđali, a već je to nelogično tvrdnji tužiteljstva kako V. Majher nije godinu i 10 mjeseci dolazila na posao. Jer ako nije, zašto protiv nje nije pokrenut stegovni postupak? Zašto nije dobila otkaz zbog povrede radne discipline? Ne, ona i danas radi na AK Zagreb - kazao je sudac.

Dodao je još da posao kaznenog suda nije da utvrđuje je li V. Majher dobro i kvalitetno radila svoj posao, jer je to stvar radnog spora. Prema stavu vijeća Žulj i V. Majher su nepravomoćno oslobođeni jer nije bilo niti jednog dokaza da je V. Majher bila fiktivno zaposlena te da je kroz to fiktivno zapošljavanje oštetila proračun za 375.578 kuna, koliko joj je isplaćeno kroz plaću.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije