Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o sportu

Lucić: Vi pišete zakon protiv Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića

Franjo Lucić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2015.
u 19:28

- Može vas biti sramota. Uništavate hrvatski sport, ali nećete uspjeti i uništiti ljude koji su pridonijeli razvoju hrvatskog nogometa - prigovorio je Lucić

Vi pišete zakon protiv Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića, poručio je danas HDZ-ov Franjo Lucić tijekom saborske rasprave o HNS-ovu i SDP-ovu prijedlogu Zakona o sportu kojemu je, kako su predlagatelji objasnili, cilj transparentnije financiranje sporta, podizanje standarda za dužnosnike u sportu te definiranje javnih potreba u sportu.

– Može vas biti sram. Uništavate hrvatski sport, ali nećete uspjeti i uništiti ljude koji su pridonijeli razvoju hrvatskog nogometa – prigovorio je Lucić tijekom rasprave te dodao kako SDP i HNS svojim zakonom silom žele maknuti neke ljude iz sporta. Smatra da se zakon donosi naprečac, kao što se to radilo za vrijeme komunističke partije i Staljina.

HNS-ov Srđan Gjurković ne slaže se s Lucićem kojemu uzvraća da tako zdušno brani Hrvatski nogometni savez jer u njegovu Izvršnom odboru od 17 članova sjedi 11 HDZ-ovaca. 

– Neka javnost zna tko je protiv uvođenja reda i transparentnijeg financiranja. Zakon predlažemo jer nam nije prihvatljivo da netko zbog neprimjerenog ponašanja ne smije prisustvovati na sportskim natjecanjima, a s druge strane može raditi u sportu. Dužnosnici u hrvatskom sportu trebaju biti primjer djeci i građanima da se bave sportom – pojasnio je Gjurković stav HNS-a i SDP-a

HDZ-ov Branko Bačić uzvraća mu da HNS nije politički vjerodostojan, jer jedno govori kad je u pitanju sport, a istodobno podržava kandidaturu Andre Vlahušića za dubrovačkog gradonačelnika iako ima pravomoćnu presudu. 

– Politiku uvoditi u sve pore sporta – optužila je HDZ-ova Sunčana Glavak te prigovorila da se na silu gura ovaj zakon, iako još nije donesen temeljni strateški dokument – Nacionalni program sporta
– Ad hoc izmjenama nećemo ništa postići. Treba nam cjeloviti dokument, a ne samo za nogomet – vjeruje Glavak.

SDP-ova Marija Lugarić odgovorila joj je da će taj program resorno ministarstvo uskoro predložiti. – Namjera nam je riješiti goruće probleme i teškoće u sportu, kad je riječ o trošenju javnog novca i definiranju javnih potreba u sportu. Milijuni javnog novca curili su dok čekamo velike dokumente – uzvratila je Lugarić.

>>Sportaši ujedinjeni: Ne Zakonu o sportu!

>>Sloboda: Novi bi zakon sasvim poništio autonomiju sporta

Komentara 55

CP
Cviet Prigorja
19:33 14.07.2015.

Titoisti su danas udarili i na Hrvatski tjednik.

TO
Toni_osk
19:45 14.07.2015.

Uništili su državu pa im nije dosta, moraju i na sport krenit da zadovolje svoje bolesne ambicije, necete dugo gospodo, padate na sljedecim izborima kad god bili

FR
Franciskoo
19:46 14.07.2015.

Milanović i njegovu lopovsku ekipu treba dobro pročešljati kada spuše fotelje! Jadnici sdp-ovski su u tolikoj panici od gubitka fotelja da idu u koaliciju s Pupovcem i Glavašom, koji očajnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije