Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kardinal Crescenzio Sepe'

Franji Topiću posebna nagrada u Napulju

Franjo Topić
Robert Anic/PIXSELL
19.10.2019.
u 11:37

Franjo Topić je dobio posebnu nagradu za njegovo zauzimanje za mir na Balkanu i zaštitu katolika na tim prostorima od 'dramatičnih etničkih i vjerskih čistki'

Posebnu nagradu “Kardinal Crescenzio Sepe” koju po osmi puta organizira pokret kršćanskih radnika u Napulju u okviru savjetovanja “Politike rada i razvitka novog Juga”, dobio je u subotu svećenik Franjo Topić koji je, uz ostalo, gotovo tri desetljeća bio predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Sarajevu.  

Franjo Topić je dobio posebnu nagradu za njegovo zauzimanje za mir na Balkanu i zaštitu katolika na tim prostorima od “dramatičnih etničkih i vjerskih čistki”. 

Kardinal Sepe (umro 2006.) bio je nadbiskupom Napulja. Nagrada koja nosi njegovo ime predstavlja “trenutak važnog promišljanja kako bi se sakupile nabolje energije za rješavanje važnih pitanja”, kazao je predsjednik napuljskog pokreta kršćanskih radnika Michele Cutolo.

Osim posebnog priznanja dodijeljenog Topiću, nagradu “Kardinal Sepe” su dobili glavni urednik informativnog programa drugog kanala televizijske postaje RAI Gennaro Sangiuliano, glumac Benedetto Casillo i predsjednik napuljske banke BCC Amedeo Manzo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije