Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabri vatrogasac

Frani Lučiću tišnjanska će općina i DVD platiti 1,1 milijun kuna

lucic
Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.11.2010.
u 13:57

Podsjetimo, Lučićeva obitelj podigla je tužbu protiv Grada Šibenika, Republike Hrvatske te Općine Tisno i DVD-a Tisno

Općina Tisno i DVD Tisno obitelji Frane Lučića, jedinoga preživjelog vatrogasca iz kornatske tragedije u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca, platit će oko milijun i 140 tisuća kuna odštete za proživljene duševne boli zbog teškog stradavanja i invaliditeta, odlučeno je danas u sudskom postupku na Općinskom sudu u Šibeniku.

Podsjetimo, Lučićeva je obitelj podigla tužbu protiv Grada Šibenika, Republike Hrvatske te Općine Tisno i DVD-a Tisno. Na šibenskom sudu jučer je donesena presuda koja se tiče samo Općine i DVD-a u Tisnom, dok će se o odšteti koja se potražuje od Grada Šibenika i RH na sudu odlučivati 10. prosinca.

U Općini Tisno i tamošnjem vatrogasnom društvu kazali su da neće osporavati isplatu odštete Frani Lučiću. Kako doznajemo, općinskim čelnicima pomoć pri isplati novčane odštete obećala je premijerka Jadranka Kosor za nedavnog posjeta Frani Lučiću i njegovoj obitelji, pa podmirenje te obveze nevelikoj općini neće predstavljati problem. Inače, obitelj Lučić je, kako je obrazložila, bila prisiljena podići spomenutu tužbu zbog vrlo visokih troškova Franina liječenja i rehabilitacije, koje većim dijelom podmiruju sami.

S obzirom na to da im sredstva koja mjesečno dobivaju od HZZO-a za te potrebe jedva dostaju za nabavku krema koje su Frani svakodnevno potrebne, sve ostale troškove morali su podmiriti iz vlastitih džepova pa će novac od odštete omogućiti plaćanje tih visokih troškova za dulje vrijeme.

Komentara 25

ZV
zvon
18:18 19.11.2010.

Nezgodna stvar kod ovoga slucaja je ta da su ti ljudi bili zapravo djeca, a drzava za djecu treba dogovarati ako ih je greskom dovela u smrtnu opasnost ili na kraju smrt.

99
999jakob
20:21 19.11.2010.

bre onaj zagorski zlocinac komunist dao onom bosanskom analfabeti raicu 367 milijuna$ za nikaj, za tu lovu mogli su kupit tocno 36 novih kanadera, ali su komunisti odlucili drugacije, hehehehehehe neks e hrvati pecu bre ko pajceki na rostilju

FA
fapica13
17:24 19.11.2010.

Po ćemu je on to hrabriji nego onaj vatrogasac ij Osijeka koji je gasio onu robnu kuću?Ako je istinski vatrogasac zšto tuži svoje kolege onda?Toliko o ljubavi.Para je u pitanju pa nema se sentimentalnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije