Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Tisnome

Frani Lučiću premijerka Kosor obećala posao u HEP-u

frane lučić i jadranka kosor (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
09.10.2010.
u 14:41

Lučićevi su o pitanjima odštete željeli razgovarati obrazlažući kako je njihov sin Frane, jedini preživjeli iz kornatske tragedije, u materijalnim poteškoćama zbog skupih troškova specijaliziranog liječenja i dugotrajne rehabilitacije

TISNO - U obiteljsku kuću kornatskog stradalnika Frane Lučića i njegovih roditelja Vilima i Ljubice u Tisnome pristigla je danas nešto prije podneva predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u društvu predsjednika Uprave HEP-a Lea Begovića, gdje su se zadržali oko sat vremena. Kako doznajemo, razgovaralo se o sudskoj parnici i odšteti koje su Lučićevi zatražili od lokalnih vlasti, no i o mogućnostima stipendije ili radnog mjesta za Franu Lučića, koji je nedavno postao inžinjer elektrotehnike na splitskom FESB-u.

Inače, Lučićevi su o pitanjima odštete željeli razgovarati obrazlažući kako je njihov sin Frane, jedini preživjeli iz kornatske tragedije, u materijalnim poteškoćama zbog skupih troškova specijaliziranog liječenja i dugotrajne rehabilitacije (mjesečno dobiva oko 2600 kuna od čega glavninu potroši na lijekove).

- Jasno je da Franine kvalifikacije itekako mogu biti od koristi Hrvatskoj elektroprivredi, dogovarali smo njegovo zapošljavanje u tvrtci kako bi njegovu ljubav prema tom poslu mogli najbolje iskoristiti. On je zaista sjajan mladi čovjek koji ima puno potencijalna i HEP ga je spreman stipendirati. No, sve ovisi o konačnoj Franinoj odluci - ustvrdila je Kosor, naglašavajući kako obećanje o poslu u HEP-u 'nema apsolutno nikakve veze s odštetnim zahtjevom'.

Franini roditelji su bili zadovoljni posjetom J. Kosor, te su ponovili kako im je posebno zasmetalo jer se u javnosti pojavile lažne priče kako su oni tražili goleme svote novce za odštetu.

- Pričali smo o puno toga, odšteti, poslu u HEP-u. Rekla mi je da nisam zaboravljen, ali da ne može ona baš na sve utjecati - kazao je novinarima nakon susreta Frane Lučić.

Komentara 68

NE
nenek666
17:22 09.10.2010.

Jaca da je bila poštena prije bi posjetila Franu,a prošli tjedan RADNICE kAMENSKOG.

VI
ViP1612
18:25 09.10.2010.

A šta da mu je rekla da se prijavi na natječaj il tako nešto...... Onda bi svi rekli da nije normalna jer invalidu neželi naći posao....

ED
eddinger1
16:14 09.10.2010.

Nadam se da se Frane ne raduje unaprijed. Da nebi bilo obećanje ludom radovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije