Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPROTNO TVRDNJAMA RDIF-A

Francuzi demantirali dogovore s Rusijom: 'Nijedna tvrtka nije potpisala ugovore o proizvodnji cjepiva'

COVID-19 vaccination site at Rio shopping center in Moscow
Foto: Alexander Shcherbak/Newscom/PIXSELL
1/3
09.03.2021.
u 21:34

Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila Sputnjik V, no počela je s provjerom tog cjepiva

Niti jedna francuska tvrtka nije potpisala ugovor s Rusijom za proizvodnju cjepiva Sputnjik V, rekao je u utorak glasnogovornik francuskog ministarstva industrije, što je suprotno tvrdnjama ruskog fonda RDIF, zaduženog za distribuciju tog lijeka.

„Koliko mi znamo, u Francuskoj niti jedna tvrtka nije potpisala ugovor o proizvodnji cjepiva Sputnjik V”, rekao je glasnogovornik francuskog ministarstva nakon što je RDIF ranije objavio da je postigao dogovor s pogonima u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Njemačkoj. 

Čelnik RDIF-a Kirilj Dmitriev za televiziju Rossiya 24 nije iznio detalje tih tvrdnji u svojoj izjavi nakon što je fond potpisao ugovor sa švicarskom tvrtkom Adienne o proizvodnji cjepiva u Italiji. 

Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila Sputnjik V, no počela je s provjerom tog cjepiva. 

Sputnjik je odobren ili je u procesu odobravanja u tri članice EU-a: Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Ugovor između Italije i Rusije, koji će trebati potvrdu talijanskih regulatora prije početka proizvodnje, potvrdili su i RDIF i Talijansko-ruska gospodarska komora. 

Posljednji je to dokaz da neke tvrtke unutar EU-a ne žele čekati odobrenje EMA-e za provedbu svojih planova. 

Znanstvenici tvrde kako je rusko cjepivo djelotvorno u 92 posto slučajeva, pokazuju klinička istraživanja objavljena prošli mjesec u znanstvenom časopisu Lancet.

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije