Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adenski zaljev

Francuska mornarica uhvatila 35 somalskih pirata

pirati
Reuters/Pixsell
08.03.2010.
u 17:34

U četriri odvojene akcije francuska je mornarica zaplijenila četiri veća i šest manjih brordova u čemu im je pomogao jedan talijanski ratni brod i nekoliko španjolskih borbenih zrakoplova.

Jučer je francuska mornarica nedaleko od somalske obale uhvatila 35 pirata. Riječ je o četiri odvojene operacije u kojima su zaplijenjena četiri veća i šest manjih gusarskih brodova, što ovu operaciju čini jednom od najuspješnijih otkako je prije dvije godine počela borba sa somalskim piratima koji otimaju trgovačke brodove i za njih traže otkupninu.

Francuskoj mornarici upomoć je pritekao jedan brod talijanske mornarice i nekoliko španjolskih zrakoplova i helikoptera. Zasad nije poznato što će francuska vojska učiniti s uhićenima. Do sada je jedan dio njih poslan u Keniju na suđenje, a nekolicini se sudi u Francuskoj i Nizozemskoj.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:00 08.03.2010.

ia teksta .“Zasada nije poznato što će francuska vojska učiniti s uhićenima“ neka postave ponovno jarbole na brodove a uže imaju i onda je sve vrlo brzo gotovo.

OB
-obrisani-
05:51 09.03.2010.

Naoruzajte pomorce! Dvije jeftinije poluautomatske puske na zapovjednickom mostu i stvar rijesena! Somalijci ZNAJU da trgovacka mornarica nema vatrenog oruzja, te da smo lak plijen. Sve ostalo je sranje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije