Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRASTIČAN BROJ ZARAZE

Francuska ima najviše zaraženih od početka pandemije

Koronavirus u Francuskoj
REUTERS
25.12.2021.
u 22:46

Sada je za pristup većini javnih prostora potreban dokaz o cijepljenju, preboljenju covida-19 ili negativan test na koronavirus.

Francuske vlasti su u subotu izvijestile o 104.611 novih slučajeva zaraza koronavirusom u protekla 24 sata, što je najveći dnevni broj slučajeva od početka pandemije u toj zemlji.

Posljednja sedmodnevna incidencija bila je tek nešto manja od 647 novih zaraza na 100.000 stanovnika. 

S obzirom na drastičan porast zaraza, francuska vlada je sugerirala da bi mogla postrožiti pravila ulaska u određene prostore, uključujući restorane i ustanove kulture. 

Sada je za pristup većini javnih prostora potreban dokaz o cijepljenju, preboljenju covida-19 ili negativan test na koronavirus. Uskoro više neće biti dovoljan samo negativan test. 

Vlada planira predstaviti zakon na posebnoj sjednici u ponedjeljak, a očekuje se da će biti usvojen sredinom siječnja.

VIDEO: EK prihvatio propis o COVID potvrdama: Vrijedit će devet mjeseci, s boosterom bez ograničenja

Ključne riječi

Komentara 7

ZN
znase
02:08 26.12.2021.

Ma nije moguće. Pa imaju i potvrde i zabrane i cijepljene….

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
13:48 26.12.2021.

Meni se čini da ako te Pfizer podmiti onda jednostavno ne možeš primjetiti da sve 'visoko procijepljene' države imaju rekordan broj zaraženih. Zbog dobre love i svoj narod se može prodati (i ugroziti). I onda kažu da novac ne kvari ljude! :-)

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
20:28 26.12.2021.

Kako to,ma nije moguće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije