Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oblik zahvale

Francuska pripremila posebnu nagradu migrantima koji se izlažu rizicima korone

Black Friday - Paris
Foto: BLONDET ELIOT/ABACA/PIXSELL
1/3
23.12.2020.
u 17:14

"Strani su radnici dali svoje vrijeme i krenuli u akciju za sve nas tijekom krize", rekla je izaslanica za državljanstvo

Francuska će dati državljanstvo stotinama migranata koji rade i izlažu se rizicima koronavirusa. Ministarstvo unutarnjih poslova pozvalo je ljude koji su aktivno pridonijeli borbi protiv koronavirusa da se prijave za brzu naturalizaciju. 

Od gotovo 3.000 ljudi koji su se prijavili, 74 je već dobilo državljanstvo, a ostali su u završnim fazama procesa, piše Daily Mail.  

"Strani su radnici dali svoje vrijeme i krenuli u akciju za sve nas tijekom krize", rekla je Marlene Schiappa, izaslanica za državljanstvo. 

"Zdravstveni radnici, čistačice, radnici u vrtićima, osoblje na blagajni. Svi su dokazali svoju privrženost naciji, a sada je red na republici da učini korak prema njima", rekla je. 

Ovaj je potez znatno drugačiji od francuskog pooštravanja imigracijskih pravila posljednjih godina. Prošle je godine oko 112 tisuća stranaca steklo francusko državljanstvo, uključujući više od 48 tisuća naturalizacijom, štoo je 10 posto manje nego 2018. godine. 

VIDEO Provjera propusnica u Varaždinskoj županiji

Ključne riječi

Komentara 11

FR
franjo2
17:31 23.12.2020.

Francuzi još nisu došli do pameti. Da znaju Francuzi šta oh čeka za dvadesetak godina kad budu manjina u vlastitoj državi.

DU
Deleted user
17:37 23.12.2020.

perverzno....

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:03 23.12.2020.

bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije