Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francois Hollande:

'I dalje ćemo podupirati Ukrajinu i primjenjivati ugovor o pridruživanju EU'

Francois Hollande
Foto: Reuters/PIXSELL
07.04.2016.
u 20:14

-Što se tiče Europe, ona će iz ugovora o pridruživanju primjenjivati ono što može. A što se tiče nas, Francuske i Njemačke, Angela Merkel nas je podsjetila na našu odgovornost u normandijskom formatu- dodao je Hollande

Francuska i Njemačka će nastaviti primjenjivati ugovor o pridruživanju Ukrajine, rekao je francuski predsjednik Francois Hollande odgovarajući na pitanje o nizozemskom referendumu na kojemu su se glasači u srijedu očitovali protiv ugovora o pridruživanju Ukrajine Europskoj uniji.

-I dalje ćemo podupirati Ukrajinu i, što se nas tiče, u našim zemljama (Francuskoj i Njemačkoj) ćemo primjenjivati ugovor o pridruživanju- rekao je francuski predsjednik pred novinarima nakon sastanka francuske i njemačke vlade u Metzu.

Nizozemski referendum je "savjetodavne" naravi i nizozemski premijer Mark Rutte će uskoro "dati odgovor svoje zemlje", dodao je.

-Što se tiče Europe, ona će iz ugovora o pridruživanju primjenjivati ono što može. A što se tiče nas, Francuske i Njemačke, Angela Merkel nas je podsjetila na našu odgovornost u normandijskom formatu- dodao je Hollande koji je dao izjavu u društvu s njemačkom kancelarkom.

"Normandijski format" su ustanovili Francuska, Njemačka, Ukrajina i Rusija ne bi li pronašli rješenje za proruska pobunjenička područja na istoku Ukrajine.

Angela Merkel je pak uzvratila da će nizozemske vlasti odgovoriti na taj referendum u suradnji s "europskim ustanovama".

-Riješili smo i druga teška pitanja, pa ćemo i ovo. Prepustit ćemo to Nizozemcima i europskim institucijama- dodala je njemačka kancelarka.

>>Nakon bojkota parade Angela Merkel ipak u Moskvi

>>Putin Angeli Merkel: Zabrinut sam zbog eskalacije tenzija u Ukrajini

Komentara 12

RL
radivoje_lenstina
22:50 07.04.2016.

za ukrajinu, ne odlucuje nizozemska, ako Njemacka i Francuska vele "yes" to je kao da su tulipani mahali pozitivno

Avatar superhik74
superhik74
04:38 08.04.2016.

Tako je I Staljin rekao : "Nije bitno tko glasuje je nego tko broji glasove", ovaj tip ga je nadmasio, za njega nije bitno ni tko glasuje ni tko broji, njegovu izjava je u biti :Ignorirati cemo kao I do sada demokratsku volju gradjana EU I raditi sto je nas volja.

RL
radivoje_lenstina
22:55 07.04.2016.

ukrajina zasluzuje podrsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije