Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČITELJ-ZVIROVIĆI

FOTO/VIDEO Pogledajte snimke jednog od najvećih mostova koji se gradi u BiH

Foto: Marko Karlović
1/4
11.10.2022.
u 23:14

Navedena poddionica dio je dionice Mostar jug – Počitelj koja se gradi u BiH, a locirana je na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu

Na poddionici Počitelj-Zvirovići nedaleko od Čapljine u Bosni i Hercegovini u jeku je gradnja najvećeg i najimpozantnijeg mosta na Koridoru 5C s ukupnom dužinom od 980 metara i visinom od 100 metara.

Most je jedinstven po tome što se sve četiri trake autoceste nalaze na jednoj konstrukciji, a uz tunel Prenj predstavlja najzahtjevniji objekt na Koridoru 5C. 7,2 kilometara duga poddionica Buna-Počitelj, koja se naslanja na most Počitelj već je završena te čeka završetak mosta kako bi bila stavljena u funkciju, prenosi Večernji list BiH.

Navedena poddionica dio je dionice Mostar jug–Počitelj, a locirana je na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu. Trasa autoceste je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj.

Trasa uključuje dva natputnjaka, jedan podputnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta Rotimski potok. Kako navedena trasa izgleda iz zraka te kako teku radovi na jednom od najvećih mostova u regiji, pogledajte u najnovijim snimkama.

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
04:18 12.10.2022.

jeli komšić odobrio

DO
DocHollidayGNR
08:34 12.10.2022.

Još malo i spojit će se Mostar sa Hrvatskom :) onda imamo sve veće gradove na jednom autoputu

KI
kiseli
07:04 12.10.2022.

Financira EU i grade Kinezi kao u našem slučaju ili su ljudi sposobni financirati sami i izgraditi sami most? Fali mi samo ta informacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije